Savjeti

Za kvalitetnu vezu partneri moraju voditi računa o ovih 5 stvari

Ako vas vaš partner podstiče na kršenje ili odustajanje od vaših uvjerenja, vaša veza je osuđena na propast.
Lifestyle / Flash | 08. 03. 2024. u 07:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako je poznato da se suprotnosti privlače, postoji nekoliko stvari oko kojih je potrebno da se partneri slažu kako bi imali zdravu i sretnu vezu, piše msn.com.

1. Monogamija

Ukoliko vaš partner ne želi da bude samo s vama u vezi, kao što vi želite, nemojte ga prisiljavati na to.

Vaša veza će opstati samo ako sa obje strane postoji otvorenost i iskrenost. Ako vaš partner ne želi monogamiju, moglo bi doći do varanja i laganja.

2. Brak

Ako vi jednog dana želite brak, a on to ne želi, problemi u vezi su neminovni. Nemojte odustati od vaših želja i prilagoditi se vašem partneru.

Jednog dana osjećatć ete ljutnju što ste prihvatili njegov stav, a niste dobili ono što ste htjeli.

3. Djeca

Isto kao i s brakom, ne biste trebali odustati od vaših želja. Ako jednog dana želite da imate djecu, potreban vam je partner koji će također imati tu želju.

Ali, isto tako je moguće da ne želite djecu, te nikad nemojte pristati na to samo zbog vašeg partnera. Vašu odluku on treba da poštuje, a ako je ne može prihvatiti nije prava osoba za vas.

4. Temeljne vrijednosti

Tu se podrazumijeva sve što je vama važno, od religije, politike, uvjerenja i sličnih stvari. Ako vas vaš partner podstiče na kršenje ili odustajanje od vaših uvjerenja, vaša veza je osuđena na propast.

5. Karakter

Iako po karakteru ne morate biti slični partneru, bitno je da vaš partner ima neke, za vas, važne odlike. To može biti dobrota, ljubaznost, suosećajnost ili bilo koja odlika koja je vama važna.

Kopirati
Drag cursor here to close