Noćna mora svake žene...

10 očitih znakova da Vas ne voli i da je krenuo dalje

Ljubavni odnosi su sami po sebi komplicirani. No, sve se može riješiti ako postoji ljubav i poštovanje s obje strane.
Lifestyle / Seksualnost | 06. 06. 2023. u 09:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Noćna mora svake žene je da je partner prestane voljeti i da nađe svoju sreću na drugom mjestu. 

Ako ste primijetili da je Vaš partner postao emocionalno nedostupan i da jednostavno više nema iskre među vama, trebali biste otvoreno razgovarati. Ako više nema ljubavi, Vi biste to trebali prvi saznati, zar ne?

U nastavku Vam donosimo 10 bolnih znakova da Vas ne voli i da je odlučio krenuti dalje.

1. Manjak komunikacije i nezainteresiranost 

  / Zena se ljuti na muskarca jer je ignorira i prica na telefon

Ako je Vaš partner prije otvoreno komunicirao s Vama i odjednom se sve svelo na minimum, trebali biste se zapitati koji je razlog za to. Kada je muškarac nezainteresiran, neće s Vama dijeliti nikakve detalje o svom životu. Neće biti jake povezanosti kao prije, neće Vam pričati kako mu je prošao dan, kakvi su mu planovi niti će Vam otkrivati bilo što novo što mu se događa u životu. To će Vam unijeti zbunjenost i nećete znati što razgovarati s njim da bi održali dobru vezu

On je u svojoj glavi daleko od Vas i Vaše mu mišljenje više nije važno niti ima potrebu da se povezuje s vama na takav način. Ovo je često prvi znak da u vezi nešto nije u redu i da su njegove misli na drugom mjestu a ne tamo gdje bi trebale biti. 

2. Nestalo je intimnosti 

Intiman život svakog para čini jednu bitnu komponentu u odnosu i ako je odjednom nestane, osjećat ćete se zbunjeno. Muškarac koji je bio lud za Vama sada više ne obraća pažnju na Vas i ne gleda Vas istim očima. Odnos s njim Vam više izgleda kao da ste cimeri a ne ljubavni par. Ako izbjegava obične dodire ili grljenje i ako to traje duže vremena, možda je shvatio da Vi niste njegova žena iz snova i vaš seksualni život nažalost umire

Bez obzira da li Vas je prestao voljeti ili prolazi kroz izazovne životne situacije, Vi se zbog toga ne bi trebali osjećati loše. Uvijek zahtijevajte otvorenu komunikaciju jer zavlačenje osobe koju navodno voliš je sve osim ljubavi. Ako je došlo do zahlađenja i ako se stvari ne mogu popraviti, trebate to saznati na vrijeme i ne gubiti svoje živce na nekoga kome niste prioritet. 

3. Ne priča o budućnosti s Vama 

  / Muskarac i zena odbijaju pricati jedno s drugim

Ako muškarac prestane pričati s Vama o budućim planovima vjerojatno ima dobar razlog za to. Možda se premišlja oko Vaše veze ili je odlučio krenuti dalje s nekim drugim a Vas još nije o tome obavijestio. Muškarci su jako dobri u sjedenju na dvije stolice no ženama to ne može dugo prolaziti ispod radara. Vi ga najbolje poznajete i odmah ćete znati da nešto nije u redu posebno ako se ovakve stvari nastave ponavljati.

Zaljubljeni muškarac će planirati budućnost s Vama, s njim ćete se osjećati kao na sedmom nebu i neće biti grča u Vašem želucu svaki put kad pomislite radi li nešto što bi Vas moglo povrijediti. Ljubav treba biti jednostavna poput disanja i sve ostalo što Vam se servira kao ljubav a zapravo Vas guši treba postati prošlost. 

4. Niste mu prioritet 

Sjećate se onih dana kada ste se osjećali da ste svom partneru prioritet i da ne postoji bitnija osoba od Vas? Ako su takvi dani iza Vas i ako jednostavno osjećate da vaš odnos nije kakav je bio prije, neće Vam biti jasno zašto se to događa. Ako potražite odgovore i pokušate s njim pričati vjerojatno će reći da je sve u redu i da se ne brinete. No crv sumnje Vam neće dati mira i stalno ćete pokušavati da stvari vratite na staro. No, ako mu više niste prioritet neće ni pokušati da Vas uvjeri u suprotno niti će biti otvoren za dalju komunikaciju.

Ovaj znak često vodi do prestanka intimnosti i uspoređivanja s drugim ženama. Na ove stvari nijedna žena ne može ostati ravnodušna i ne treba. Partnerstvo i ljubav Vašeg muškarca treba biti Vaša sigurna luka i mjesto gdje možete biti svoji i osjećati se dobro u svojoj koži. Ako to nije slučaj, vrijeme je da oboje stavite karte na stol i priznate prave osjećaje. Ljubav se ne može sakriti kao ni činjenica da onom koga volite više niste prioritet i da mu nije bitno hoće li Vas izgubiti ili ne. 

5. Ne slavi Vaše uspjehe  

  / Tuzna zena sjedi u uredu i gleda u laptop

Kada muškarac voli ženu, ona će biti njegov centar svijeta i sve što ona radi će mu biti zanimljivo. No što kada Vaš partner to ne radi? Što kada vi uspijevate da postignete poslovne ili privatne uspjehe a on ne reagira na sve to? Osjećate se kao da ljudi koji Vam nisu toliko bliski slave Vaša postignuća više od njega dok Vi samo tražite da Vam on kaže kako je ponosan na Vas i kako zaslužujete najbolje od života.

Nažalost, ovo je jedna od stvari koja se često događa u vezama i koja boli svaku ženu. Tužna činjenica je da Vas ovakav muškarac uzima zdravo za gotovo jer ste bili tu uvijek i jer misli da nećete nigdje otići bez obzira na njegovo ponašanje. Ako je već došlo do ovoga i ako se osjećate loše i vidite da nema povratka, trebate prihvatiti činjenicu da Vas ne voli i nastaviti dalje. Zapamtite, nijedan muškarac nije vrijedan Vaših suza a onaj koji jeste Vas nikada neće rasplakati! 

6. Ne želi raditi na poboljšanju vaše veze 

Ako je muškarac svjestan problema u vezi no ipak odbija raditi na njima i da se popravi, jako teško ćete s njim postići pozitivan ishod. Možda misli da nije ništa pogrešno uradio i da ste Vi ta koja se treba promijeniti. Kada mu se otvorite o stvarima koje Vam smetaju, vjerojatno će nastati svađa kojom ništa nećete riješiti. On će na kraju reći da zanovijetate i zalupiti vratima a vi ćete ostati uplakani i zbunjeni.

Ovo je jedan od znakova da Vas ne voli i da samo traži svađe kako bi se veza završila. U odnosu obje strane odgovaraju za svoje izbore i ako nekim od njih vrijeđate svog partnera onda je vrijeme da postavite granice i kažete jedno drugom što vam točno smeta. Muškarac koji ne želi raditi na vezi i koji misli da je bezgrešan nije materijal za muža i oca Vaše djece. Što prije ovo shvatite i počnete se cijeniti više bit će Vam lakše.  

7. Provodi više vremena s drugim ljudima nego s Vama 

  / Zena gleda sto muskarac radi na telefonu

Ako Vaš partner odjednom odluči više vremena provoditi s prijateljima i poznanicima a manje s Vama, jasno je da mu Vaše društvo ne odgovara kao prije. Možda jednostavno želi izbjeći svađe i prepirke oko njemu nebitnih stvari pa uzima prostora za sebe. Ovakvo ponašanje nije u redu jer Vi ne biste trebali sami rješavati zajedničke probleme niti bi ga trebali čekati ili moliti da idete negdje s njim.

Otvoreno razgovarajte i recite mu da Vam ovo smeta i vidite kakva će biti njegova reakcija. Ako shvati da je pogriješio i da Vas je slučajno zanemario i krene da radi na tom problemu, vrijedi pokušati dalje. Ali ako naiđete na zid istog trena kada mu otvorite svoje srce, to je jasan znak da Vas ne voli i da ne misli da ste vrijedni truda. No, istina je da jeste no pogrešan muškarac to nikada neće moći shvatiti.  

8. Više se ne javlja prvi jer mu ne nedostajete 

Muškarac koji voli želi svaki svoj slobodan trenutak provesti sa svojom partnericom. No, ako vidite da mogu proći dani da Vam se partner ne javi i uvijek ste Vi prvi koji uzimate inicijativu, vrijeme je da mu objasnite da to nije u redu. Veze su 50/50 i oboje partnera trebaju dati svoj doprinos, bilo da se radi o javljanju, planiranju izlazaka ili nekih putovanja.

Ako ste vi jedini  koji radite ovo sve, morat ćemo Vas razočarati i reći Vam da je ovo jasan znak da Vas ne voli i da bi Vam bilo bolje samima. Muškarac koji nema potrebu javiti se ženi koju navodno voli danima je samo muškarac koji laže. Možda misli da ćete ga vječno čekati dok ne odraste i postane dovoljno zreo za ozbiljnu vezu. No, Vama treba muškarac na kojega se možete osloniti a ne projekt kojim trebate upravljati. Razmislite što točno želite od ljubavnog odnosa i pristajete li kupiti mrvice s njegovog stola. 

9. Ne govori da Vas voli 

  / Muskarac ignorira zenu

Ne kažemo da Vam muškarac treba govoriti da Vas voli na svakom koraku no postoje neki životni trenuci kada to očekujete od njega. Bez obzira jeste li u dugoj vezi ili ne, svaka žena želi čuti te riječi s vremena na vrijeme. Ako je Vaš partner prije bio romantičan no sada Vam više ne poklanja pažnju i više ste mu obveza nego užitak, zapitajte se kuda to sve vodi. Što će biti kada budete u braku? Kako će se ponašati prema Vama kada dođu djeca i budete imali još manje vremena jedno za drugo? Hoće li vaša veza više ličiti na odnos cimera a manje ljubavnog para?

Male su šanse da će se probuditi iz nekoga sna i shvatiti da ste vi njegova srodna duša. Ako stvari sada ne funkcioniraju kako bi treble i ako se Vi ne osjećate voljenom pored njega, možda je to zato što on to ne osjeća. Nijedna žena ne bi trebala prolaziti kroz ovakve stvari niti ih trpjeti. Ako mu je teško reći Vam da Vas voli, bit će mu još teže raditi na većim stvarima u Vašoj vezi. Nikada ali nikada nemojte pristati na manje od onoga što zaslužujete.  

10. Vaš unutarnji osjećaj Vam kaže da je kraj 

Često žene kažu da su znale da će njihova veza završiti. Pitate se kako? Postoji nešto što se zove šesto čulo ili “gut feeling” koje svaka žena posjeduje i uz njegovu pomoć vrlo lako prepozna namjere svoga muškarca. Prateći najmanje znakove pa sve do velikih, žena može osjetiti bliži li se vezi kraj.

Iako mnogi muškarci pokušavaju sakriti da im više nije stalo do partnerice, najmanje ih stvari izdaju. Ako duže vremena osjetite da to više nije to i da svaki pokušaj razgovora završi svađom, onda je stvarno vezi došao kraj. No, iako je lakše reći nego uraditi, nemojte tugovati što je završilo. Završilo je da bi nešto drugo, puno bolje, moglo početi. 

Zaključak

Ako su se ostvarili Vaši najveći strahovi i ako su vam pred očima svi znakovi da Vas partner ne voli, najvažnija stvar je da prihvatite tu činjenicu i da se suočite s istinom. Vaša sreća i emocionalno blagostanje su od najveće važnosti, te zaslužujete ljubav i pažnju koja će Vam biti uzvraćena na isti način. 

Kopirati
Drag cursor here to close