Sreća i spokoj

Za bolje mentalno zdravlje zapisujte svoje misli

Meditacija svjesnosti, odnosno vježbanje da se fokusirate na sadašnji trenutak, pomoći će vam kod tjeskobnih osjećaja
Lifestyle / Flash | 25. 03. 2022. u 10:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vremena su stresna, no dolazak proljeća može poslužiti kao povod da pridonesemo vlastitome mentalnom zdravlju i okrenemo se aktivnostima koje nam daju svrhu i radost, istodobno nam nudeći predah od negativnih misli.

Meditacija svjesnosti, odnosno vježbanje da se fokusirate na sadašnji trenutak, pomoći će vam kod tjeskobnih osjećaja. Ljudima se loše misli motaju po glavi kad razmišljaju o prošlosti ili budućnosti. Zaustavite se na trenutak, fokusirajte se na tlo pod nogama, na sunce na koži, na trenutak i mjesto. Pritom zatvorite oči i duboko dišite, piše 24sata.hr

Zapisivanje misli i ciljeva također je od pomoći za dobrobit vlastitog uma. Osim osjećaja da ste dali svoj doprinos na poslu i da vaši planovi imaju svrhu, bit ćete ponosni na svoj rad i uloženi trud, što je odlična motivacija.

Izbacivanje nepotrebnih stvari iz doma i čišćenje životnog prostora zapravo je odlična aktivnost koja donosi dobre osjećaje i misli. Nedostatak društvenih odnosa također može biti dodatan okidač za loše misli. Ako postoje ljudi do kojih vam je stalo i s kojima ste izgubili kontakt tijekom pandemije, nemojte se sramiti ponovno ih kontaktirati.

 

Kopirati
Drag cursor here to close