Naredni dani

Vikend i prognoza vremena pred nama

Jutros u većem dijelu BiH sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. Po kotlinama Bosne ima magle ili niske naoblake.
Lifestyle / Flash | 02. 02. 2023. u 08:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni i Hercegovini narednih dana se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa snijegom i susnježicom i temperaturama koje će se spuštati i do minus sedam stupnjeva Celzijusa, javlja Anadolija.

Jutros u većem dijelu BiH sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. Po kotlinama Bosne ima magle ili niske naoblake.

Najhladnije je jutros bilo na Bjelašnici gdje je izmjereno minus pet stupnjeva Celzijusa. U Drvaru i Sanskom Mostu izmjerena su minus četiri stupnja, Bugojnu i Zenici minus tri, Bihaću i Sarajevu minus dva, Ivan Sedlu, Livnu i Tuzli minus jedan, Širokom Brijegu jedan, Stocu tri, Gradačcu i Mostaru pet i Neumu osam stupnjeva.

"Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tijekom dana slaba kiša je moguća ponegdje na sjeveroistoku Bosne. U večernjim satima u većem dijelu Bosne se očekuju kiša u nizinama, a u višim područjima i na planinama snijeg. Dnevna temperatura od četiri do 10, na jugu zemlje do 13 stupnjeva", priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH).

U petak se u Bosni očekuje preteženo oblačno vrijeme. U Hercegovini uglavnom sunčano, uz postepeno naoblačenje. U večernjim satima u Bosni u nizinama se očekuje kiša, a u višim područjima i na planinama snijeg. Jutarnja temperatura od minus četiri do dva, na jugu do pet, a dnevna od tri do devet, na jugu zemlje do 13 stupnja.

Prvog dana vikenda očekuje se umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Bosni u nizinama se očekuje kiša ili susnježica, a na planinama snijeg. Jutarnja temperatura od minus dva do četiri, na jugu do šest, a dnevna od tri do devet, na jugu zemlje do 13 stupnjeva.

U nedjelju se u većem dijelu zemlje očekuje pretežno oblačno vrijeme. Na jugu Hercegovini uglavnom sunčano. Slaba kiša ili snijeg su mogući ponegdje na istoku i jugoistoku Bosne. Jutarnja temperatura od minus sedam do minus jedan, na jugu do dva, a dnevna od minus četiri do dva, na jugu zemlje do osam stupnjeva.

U ponedjeljak se u Bosni očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini uglavnom sunčano. U središnjim i istočnim područjima Bosne je moguće povremeno provijavanje slabog snijega. Jutarnja temperatura od minus sedam do minus jedan, na jugu do dva, a dnevna od minus četiri do dva, na jugu zemlje do šest stupnjeva.

Kopirati
Drag cursor here to close