Veju, veju pahulje

Snijeg se spustio do Mostara

Prognozirana visina novog snijega je 5 do 15 centimetara.
Lifestyle / Flash | 21. 02. 2018. u 14:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Snježne pahulje zabijelile su Gorance, selo nadomak Mostara. U planinskim dijelovima Hercegovine kiša je prešla u susnježicu i snijeg.

Više snijega očekuje se u Krajini i na planinama. Prognozirana količina padalina od 5 do 10, a u Hercegovini i na jugozapadu Bosne do 25 litara po metru kvadratnom. Prognozirana visina novog snijega je 5 do 15 centimetara.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka uglavnom između -2 i 4, na jugu BiH  između 6 i 9 stupnjeva.

Temperature zraka u 13 sati: Bjelašnica -5 stupnjeva, Ivan Sedlo -3, Sokolac -1,  Bugojno 0, Bihać, Gradačac, Jajce, Livno, Srebrenica i Tuzla 1, Banja Luka, Bijeljina, Brčko, Doboj, Prijedor, Sanski Most, Zenica i Zvornik 2, Grude 4, Mostar i Široki Brijeg 5, Trebinje 8 stupnjeva.

 U Bosni i Hercegovini u četvrtak će biti oblačno vrijeme. U Bosni će većinom padati snijeg.

Tijekom dana najmanje padalina na istoku i sjeveroistoku Bosne gdje je lokalno moguća slaba kiša i susnježica. Krajem dana i tijekom večeri susnježica i snijeg se očekuju i u ovim djelovima. U Hercegovini kiša, na planinama snijeg.

Prognozirana količina padavina od 10 do 20, a u Hercegovini i na jugozapadu Bosne od 20 do 35 litara po metru kvadratnom, lokalno i više. Prognozirana visina novog snijega je 10 do 20 centimetara, a u višim predjelima i više od 30 centimetara.

Na dionicama u višim predjelima i u centralnim i zapadnim krajevima na kolniku mjestimično ima ugaženog snijega, a izdvajaju se putovi: Sarajevo-Rogatica, Gornji Vakuf-Prozor, Trnovo-Foča, Tomislavgrad-Prisika, Livno-Bosansko Grahovo-Drvar, Livno-Kupres i Banja Luka-Turbe.

Jak vjetar povremeno formira snježne nanose na putovima na širem području Posušja, Tomislavgrada, Glamoča, Bosanskog Grahova i Kupresa, kao i na regionalnom putu Mihalji-Blidinje.

 

Kopirati
Drag cursor here to close