Problemi u Bugojnu

Vlasnici i korisnici poslovnih prostora ne čiste snijeg ispred ulaza

Direktor JKUP "Čistoća“ zamjera vlasnicima i korisnicima poslovnih objekata, kao i stanarima zgrada u centru grada jer ne čiste snijeg ispred svojih ulaza.
Gospodarstvo / Posao | 21. 02. 2018. u 12:37 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Većinom gradskih i prigradskih cesta u Bugojnu, čije je održavanje povjereno uposlenima JKUP "Čistoća“, prometuje se bez ikakvih problema.

''Izuzetak su Kordići gdje je, zbog obilnijih padavina, čišćenje snijega otežano, i udaljena područja Rovne, u kojima je dio puta ostao neočišćen'', kazao je direktor tog poduzeća Emir Sarajlić.

Pozvao je predsjednike mjesnih zajednica da, zajedno s radnicima "Čistoće“, pripadnicima Civilne zaštite i bugojanskim načelnikom, iznađu dodatna sredstva kako bi se i ta područja očistila od snijega.

''Mi, zaista, ulažemo maksimalne napore i voljni smo da to uradimo, ali naša vozila zbog širine grtalica ne mogu proći tim dionicama'', naglasio je.

Dodaje da "Čistoća“ ima tri specijalna vozila za zimsko održavanje cesta, koja su "nedovoljna da se od snijega očisti oko 150 kilometara cesta".

Također, zamjera vlasnicima i korisnicima poslovnih objekata, kao i stanarima zgrada u centru grada jer su se oglušili o općinsku odluku, kojom je predviđeno da snijeg očiste ispred svojih ulaza.

''Nismo zadovoljni po tom pitanju, i mislim da bi komunalna inspekcija mogla više uraditi po tom pitanju. Slično je i s uklanjanjem poledice, i ledenica s krovova'', zaključio je Sarajlić.

Kopirati
Drag cursor here to close