Stanje na cestama

BiHAMK: Budite oprezni, snijeg i poledica na cestama

Skreće se pozornost i na učestale odrone, te apeluje na vozače da voze opreznije. Napominje se da je posjedovanje zimske opreme zakonski obvezno.
Gospodarstvo / Flash | 20. 02. 2018. u 14:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na cestama u većem dijelu Bosne i Hercegovine danas se prometuje po mokrom i klizavom kolniku. Na dionicama u višim predjelima mjestimično ima zaostalog snijega, a moguća je i poledica.

Nailasci na poledicu mogući su i na mostovima i prilazima tunelima. Skreće se pozornost i na učestale odrone, te apeluje na vozače da voze opreznije. Napominje se da je posjedovanje zimske opreme zakonski obvezno.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo, promet je u desnoj cijevi tunela Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku. Mole se vozači da na toj dionici autoceste voze opreznije i smanjenom brzinom.

Zbog aktiviranih klizišta izmjenjen je režim prometa i na magistralnoj cesti M-16 Banja Luka-Crna Rijeka (na lokalitetu Gornji Šeher), kao i na regionalnim cestama R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača.  

Na magistralnoj cesti M-14.2 Resanovci-Drvar prometuje se jednom trakom, a razlog je urušavanje potpornog zida.

Na graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta, priopćeno je iz BiHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close