Putoholičarski duh

S malo novca 70-godišnji par putuje svijetom

Njihova priča podijeljena je na Twitteru više od 11 tisuća puta, a mnogi navode kako je njihov život prava inspiracija
Lifestyle / Flash | 22. 01. 2019. u 19:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedno od najčešćih pitanja mnogih upućeno onima koji putuju svijetom jest zasigurno kako uštedjeti novac za takvo putovanje.

No putovanje ne mora značiti samo noćenje u luksuznim hotelima s bazenima i poslugom u sobu, organiziranim skupim izletima i sl. Mnogi putnici danas teže upravo suprotnome – putuju tako da troše minimalno. Takvi su i Vihjan  i Mohana, 70- godišnji indijski par koji putuje svijetom, a do sada su obišli 23 lokacije. Uspijevali su uštedjeti tek 26 kuna dnevno.

Vihjan je prije 56 godina otvorio malu prodavaonicu čaja Sree Balaji Coffee House u Kochiju, lučkom gradu u Indiji, a danas svaki dan njihov shop posjeti između 300 i 350 kupaca.  Priču o ovom paru objavio je na Twitteru Anand Mahindra, predsjednik Mahindra grupe i otada je video o ovom paru postao pravi hit, ali i inspiracija. Posvetili su svoj život putovanjima koja su ih, tvrde, jako promijenila. Između ostalih lokacija, boravili su i u Singapuru, Švicarskoj, Brazilu, Argentini, New Yorku…

Štede svaki dan i onda ušteđeni novac polažu kao depozit za kredit koji zatraže u banci kako bi mogli putovati na željenu destinaciju. Kredit vraćaju tri godine, a nakon povratka s putovanja kreću u isti proces štednje. Pažljivo raspolažu novcem i paze na potrošnju tijekom putovanja, a kada ne putuju, žive vrlo skromnim životom.

U planu su im iduće destinacije: Švedska, Danska, Grenland i Nizozemska.

Kopirati
Drag cursor here to close