Apel za pomoć

Roditelji apelirali za pomoć djevojčici

Lifestyle / Flash | 13. 03. 2014. u 16:22 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na redakcijski mail stiglo je pismo čitatelja koji apelira na sve one koji mogu pomoći da to i urade. Mail prenosimo u cijelosti. "Dragi moji prijatelji, obraćamo vam se u nadi kako ćete nas razumjeti i pomoći našoj lavici i nama.

Mi smo roditelji malene lavice Taire-Merjem Šanjta kojoj je u ranom uzrastu dijagnosticirana Spinalna Mišićna Atrofija (SMA) tipa Werding-Hoffman s progresivnim oslabljenjem respiratorne i druge muskulature. Posljedice su nepokretnost i česte rekurentne respiratorne infekcije.

Iz tih razloga nasa lavica je često hospitalizirana na Pedijatrijskoj klinici. Trenutno boravi na odjelu Pedijatrijske intenzivne terapije, a od prijema je na mehaničkoj ventilaciji (CPAP+ASB) preko traheokanile, uz povremene kratkotrajne prekide.

Doktori nam preporučuju nabavku aparata za kućnu ventilaciju bez koje ona ne može živjeti i napustiti bolnicu. Kućna ventilacija po preporuci liječnika bi bila bolje rješenje za Tairu-Merjem, iz više razloga. Prvenstveno iz humanih jer bi se nalazila u svom domu s roditeljima koji bi imali više vremena posvetiti njezi i brizi, a iz medicinskih jer boravak u bolnici, neminovno je izlaže kontaktu s drugom teško bolesnom
djecom i intrahospitalnim infekcijama.

Kako bi Taira-Merjem došla kući trebaju se steći određeni preduvjeti, a jedan je i nabavka ventilatora za kućnu ventilaciju. Liječnici su u dogovoru s kolegama iz inozemstva, koje imaju veće iskustvo iz mehaničke ventilacije u kućnim uvjetima, preporučili ventilator F60SL i O2 sa svom pripadajućom opremom koja omogućava mobilnost djeteta, a prvenstveno podržava preporučeni tip ventilacije (CPAO+ASB).

Naš Zavod Zdravstvenog Osiguranja Županije Sarajevo poslao je odbijenicu na naš zahtjev za nabavu istog spomenutog ventilatora. Mi kao roditelji, prinuđeni smo skupiti taj novac. Aparat koji bi našoj lavici omgućio biti s nama košta 17.850 eura ili 35.000 KM. Mi nismo u stanju skupiti sav taj novac zato vas molimo, roditeljski iz srca, da nam pomognete prikupiti taj novac kako bi naša lavica Taira - Merjem opet bila sa nama.

Uplatu možete izvršiti isključivo na njen žiro račun kod UniCredit Bank:

Šanjta Taira
Šifra Banke 3380000000000072
rocnost 40475218001 za KM

ili na devizni ukoliko saljete iz inozemstva
Ime i prezime:Šanjta Taira
Naziv Banke: UNICREDIT BANK D.DAdresa Banke:KARDINALA
STEPINCA BB,88000 MOSTAR
SWIFT:UNCRBA 22IBAN:BA393387204024865914
BROJ DEVIZNOG RACUNA:40475218201 EUR.

Roditelji sa ostatkom obitelji su uputili zahvale svima koji su spremni pomoći.

Kopirati
Drag cursor here to close