Red Bull RapLika 2018

Red Bull RapLika: Sudionici regionalnog finala

Osam najboljih freestyle MC-ijeva iz regije u subotu će se u Tuzli boriti za krunu kralja freestylea.
Lifestyle / Flash | 26. 06. 2018. u 12:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Red Bull RapLika 2018, najveće regionalno natjecanje u hip hop improvizaciji, približava se svom velikom finalu. U subotu 30. lipnja, na Sonom trgu u Tuzli će pasti odluka ko je najbolji freestyler u regiji. Favorita za osvajanje titule ima više.

Do regionalnog finala Red Bull RapLike ostalo je još svega nekoliko dana. Osam najboljih freestyle MC-ijeva iz regije u subotu će se u Tuzli boriti za krunu kralja freestylea. Boje BiH brane Arot, Sokol i MC Nuha; Hrvatsku predstavljaju Usce, Krljo i Tzre; dok iz Srbije dolaze Samuraj Krek i Loco Morocco.

Video: Sokol

Freestyle dueli su uvijek neizvjesni, ali favoritima bi - makar na papiru - najprije mogli proglasiti pobjednike ovogodišnjih državnih finala i, naravno, aktuelnog regionalnog prvaka.

Kratki video profili donose njihova predstavljanja: Sokol, Usce, Samuraj Krek i Arot govore o svojim motivima za sudjelovanje, jakim i slabim stranama, očekivanjima od regionalnog finala...

Video: Ušće

Sokol, mladi MC iz Bihaća s minhenskom adresom, napravio je senzaciju kao autsajder pregazivši sve protivnike i osvojivši bh. finale Red Bull RapLike 2018. Ubrzo je iskoristio nagradu koju je dobio za tu pobjedu - snimanje pjesme u studiju DB u Sarajevu - te je svjetlo dana ugledao njegov prvi službeni singl, kojim je pokazao da njegova snaga ne leži jedino u improvizaciji.

Usce, do tada relativno nepoznat na freestyle sceni, priredio je veliko iznenađenje na hrvatskom finalu Red Bull RapLike pobijedivši dosta iskusnije i favorizovanije natjecatelje, baš kao i Sokol u BiH. MC na kojeg svakako treba obratiti pažnju na regionalnom finalu.

Video: Samuraj Krek

Samuraj Krek, viceprvak Red Bull RapLike 2017 i ovogodišnji pobjednik državnog finala u Srbiji, drugi put juriša na regionalni tron. Za razliku od Sokola i Uscea, ima veliko iskustvo u freestyle, ali i pre-written betlovima (borbe s prethodno napisanim tekstom). Definitivno jedan od favorita, reper od kojega se na svakom natjecanju očekuje mnogo.

Arot je aktualni prvak, pobjednik regionalnog finala Red Bull RapLike 2017. Prethodno jako uspješan u pre-written betlovima i regionalnoj Rap Skillz ligi, u freestyle betlu se prvi put ozbiljnije okušao prošle godine i odmah stigao do samog vrha. Imat će poseban motiv da obrani titulu pred domaćom publikom u Tuzli.

Video: Arot

Njihove nastupe će u subotu ocjenjivati žiri u sastavu: Frenkie, Vojko V, Kendi, Toza (Rap Skillz) i Zlatko. Voditeljski zadatak pripao je Sajsi MC i ekipi iz Helem Nejse, a za dobru glazbu i beatove zadužen je DJ Soul. Natjecanje na Sonom trgu u Tuzli počinje u 19 sati, a ulaz je slobodan.

Za sve vijesti i informacije, pratite web stranicu i Facebook profil natjecanja.

Kopirati
Drag cursor here to close