Hip hop natejcanje

Red Bull RapLika 2017 se širi na regiju

Sport / Ostali sportovi | 16. 02. 2017. u 09:42 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odlična vijest za hip hop fanove u BiH: Red Bull RapLika, natjecanje u freestyle repanju, održava se i ove godine. Još bolja vijest je da će ovogodišnje izdanje biti regionalno.

Ljubitelji hip hopa u našoj zemlji sigurno se sjećaju sjajnog finala Red Bull RapLike iz 2016. godine, kada je ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu preko 2.000 gledatelja uživalo u „verbalnim okršajima“ najboljih bh. MC-ijeva. Ove godine, pored njih, svoju vještinu sklapanja improviziranih rima publici će predstaviti i najbolji freestyleri iz regije.

Nakon velikog uspjeha prošlogodišnjeg izdanja, Red Bull RapLika 2017 pravi iskorak i postaje regionalna: pravo sudjelovanja imat će MC-ijevi iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije. Regionalni koncept će zasigurno doprinijeti još višoj razini natjecanja i jačanju hip hop scene, ali i izgradnji veza i boljem upoznavanju mladih ljudi iz država regije.

S obzirom da će konkurencija ove godine sasvim izvjesno biti znatno žešća, organizatori preporučuju MC-ijevima da što prije počnu s pripremama. Svoju vještinu hip hop improvizacije mogu brusiti u online duelima na web stranici takmičenja, www.redbullraplika.com.

Red Bull RapLika je svojevrsni nasljednik natjecanja Red Bull MC Battle, koje je u tri godine održavanja (2010, 2011 i 2012) privuklo izuzetno interesovanje bh. i regionalne hip hop scene. Prvo izdanje Red Bull RapLike održano je 2016. godine, donijevši nekoliko novina u sadržaju i formatu natjecanja.

No, suština je ostala ista: riječ je o borbi jedan-na-jedan u freestyle repanju, nadmetanju u sklapanju rima „iz glave“. U ovim dvobojima pobjeđuje onaj ko inteligentnije i duhovitije odgovori svom protivniku, onaj ko na licu mjesta smisli originalniju „rap repliku“ na suparnikove riječi.

Za najnovije informacije o početku i načinu prijave za takmičenje, te formatu i pravilima, pratite web stranicu i Facebook page.

Kopirati
Drag cursor here to close