Privremena mjera

Prihvaćena Severinina žalba: Splitski sud ukinuo privremenu mjeru za Aleksandra

Lifestyle / Flash | 07. 07. 2017. u 10:55 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ukinuta je privremena mjera kojom je određeno da petogodišnji Severinin sin treba provoditi podjednako vremena s njom i s ocem Aleksandrom Popovićem. Odluka je to Županijskog suda u Splitu kojom je prihvaćena žalba Severine Kojić te je predmet vraćen Općinskom građanskom sudu u Zagrebu na daljnje postupanje, piše Slobodna Dalmacija.

Neslužbeno se saznaje da je okosnica rješenja splitskog suda u tome da ne žele potvrditi privremenu mjeru upravo zbog interesa petogodišnjeg Aleksandra.

Kako su istaknuli, oni ne dovode u pitanje nepristranost Općinskog građanskog suda u Zagrebu već ističu da je kod njih u tijeku postupak prema tužbi Aleksandra Popovića kojim se odlučuje o izmjeni prvotne odluke da njegov sin živi s majkom.

Kako se taj postupak, prema obiteljskom zakonu, treba provoditi žurno, splitski sud smatra kako će odluka u toj parnici biti donesena u najskorije moguće vrijeme. Stoga smatraju kako donošenje privremene mjere kojom se drugačije reguliraju susreti Aleksandra s ocem nije svrhovito ni opravdano.

Pojednostavljenim rječnikom, splitski sud ne želi dovesti dijete u situaciju da mijenja dosadašnji način života sukladno privremenoj mjeri, kada postoji mogućnost da zagrebački sud u parnici prema tužbi njegovog oca odluči drugačije, što bi za dječaka ponovno značilo promjenu u svakodnevici.

Prema prvoj sudskoj odluci Aleksandar Popović je živio s majkom, s kojom je provodio i više vremena. Njegov otac zatražio je 2015. godine izmjenu te odluke te je podnio tužbu i zatražio privremenu mjeru kojom je zagrebački sud krajem travnja odlučio da će petogodišnji Aleksandar Popović jedan tjedan živjeti s ocem, a jedan tjedan s majkom.

Splitski sud je početkom ovog tjedna privremenu mjeru ukinuo te se sada čeka donošenje konačne mjere u zagrebačkom postupku.

Kopirati
Drag cursor here to close