Antonija Blaće

Poznata hrvatska voditeljica žrtva prevare: ''Ovo je strašno. Ukrali su mi identitet''

Pokušavam poduzeti mjere da se to zaustavi, redovito na svojim društvenim mrežama objavljujem da je riječ o prevari'', kaže Antonija Blaće
Lifestyle / Flash | 22. 03. 2023. u 09:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Antonija Blaće je nova žrtva krađe identiteta. Još jedna u nizu poznatih osoba koja je cyber varalicama poslužila ne bi li navukli naivce da kupe "čarobne" kapsule za mršavljenje za 299 kuna. Iznimno popularna voditeljica i omiljeno TV lice, koja je sama često javno govorila o svojoj borbi s kilogramima (a u top formu je došla zahvaljujući izbalansiranoj prehrani i tjelovježbi) i koju publika iznimno cijeni, zapravo je idealna osoba za iskoristiti je na ovaj način, piše Slobodna Dalmacija.

U pitanju je, dakle, oglas koji čitateljima news portala posljednjih dana nemilice iskače. Na prvi pogled izgleda kao običan intervju i to, u ovom slučaju, objavljen na portalu Jutarnjeg lista, ali iole digitalno pismenija osoba će shvatiti da je u pitanju 'budalaština' napisana na lošem hrvatskom s jednim jedinim ciljem da naivnima izbije iz džepa četrdesetak eura.

Iako web stranica na koju vodi link s naslovom "Antonija Blaće je izgubila na sudu..." izgleda kao portal Jutarnjeg, čak je i rubriciran, jasno se vidi da je sve to jako loša kopija i da klikovi na izborniku ne vode nikamo.

O sadržaju ne treba ni trošiti riječi, piše Slobodna Dalmacija, a u članku objavljenom "18 marca 2023" piše kako je "prošlog mjeseca Nacionalna udruga nutricionista podigla tužbu protiv slavne glumice Antonije Blaće jer je nakon njezinih televizijskih istupa o tome kako je uspjela tako brzo smršavjeti pao broj klijenata nutricionista i fitnes trenera".

A onda se Antonija, kao ispovjedila, kako je "u nekoliko mjeseci uspjela izgubiti više od 10 kg za manje od mjesec dana, i nikad nisam išla u teretanu i nisam koristila usluge dijetetičara. Osim toga, ne bih preporučila nikome da ih pita za pomoć, budući da postoji mnogo jednostavniji, učinkovitiji i jeftiniji način da se riješite viška kilograma. Tjedan dana nakon intervjua dobila sam pismo od Nacionalne udruge nutricionista u kojem traže da odbacim svoju tvrdnju na televiziji...

Počeli su me zvati s prijetnjama. I pisali svakakve gadosti po društvenim mrežama. Zamislite da sam čak morala promijeniti broj telefona i unajmiti tjelohranitelja. Kunem se da ću zauvijek pamtiti ovo strašno razdoblje u svom životu! Osim toga, tužili su me Ustavnom sudu..."

''I tako trla-baba-lan, Antonija svima "sugerira" da idu njezinim putem i smršave preko KETO Dieta, da ne trebaju ni vježbati ni paziti na prehranu, a da će im usput i akne nestati. A onda sve to prisnaži i nepostojeći dijetolog Marko Jurić, pa kao šlag na kraju sva sila Facebook "komentatora" potvrdi kako nema do KETO Diet kapsula'', piše Slobodna Dalmacija.

Osim što su joj stavili u usta rečenice koje nikad nije izgovorila, ukrali su joj i fotografije i sve to kako bi prevarili naivne, a njih, usprkos svim upozorenjima, ne manjka.

''Još sve zlo u tome ako im izbiju 299 kuna, ali veliko je pitanje i što se uopće nalazi u toj kutiji kapsula. Dodatak prehrani od kojeg ćete smršaviti bez vježbanja i uravnotežene prehrane sigurno nije'', navodi portal.

I Antonija Blaće već duže vremena zna da je žrtva prevaranata s interneta. Naime, njezino se ime, lik i djelo na ovaj način, koliko joj je poznato, zloupotrebljava već preko godinu dana, no u posljednje vrijeme ovi oglasi se pojavljuje sve češće.

''Pokušavam poduzeti mjere da se to zaustavi, redovito na svojim društvenim mrežama objavljujem da je riječ o prevari. Osim što je moj identitet ukraden i povrijeđen cijeli niz autorskih prava, ukradeni su logotipi Jutarnjeg lista, Cosmopolitana i ostalih medija, a najstrašnije od svega - netko ostvaruje materijalnu dobit na osnovu prevare '', ogorčena je Blaće.

Kopirati
Drag cursor here to close