Podrška je važna

Pet laži koje smijete reći partneru

Lifestyle / Flash | 26. 05. 2017. u 17:52 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Riječi su oštre poput noža i lako mogu nauditi vezi, pogotovo ako su lažne. Međutim, postoje situacije u kojima smijemo lagati svom partneru. Provjerite koje su laži odobrili stručnjaci.

1. "U pravu si."

Ove tri male čarobne riječi uvijek funkcioniraju kada se ne slažete s partnerom, ali jako želite prekinuti bezveznu svađu koja ne vodi nikuda. Iako se na prvu čini kako je ovakvo ponašanje protivno intuiciji, stručnjaci kažu da je zapravo vrlo učinkovito.

2. "Izgledaš sjajno."

Univerzalni odgovor na svako pitanje vezano uz izgled koje vam partner postavlja zato što u se u tom trenutku ne osjeća samopouzdano. To su situacije u kojima svi samo tražimo potporu i odobravanje partnera.

3. "Volim te više od ičega na svijetu."

Stručnjaci sa sveučilišta DePaul ustanovili su da tip laganja koji se naziva obmanjujuća nježnost pomaže u održavanju ljubavne veze. U pitanju su veliki izljevi nježnosti koji se možda čine nerealni, ali motiviraju ih stvarni osjećaji koje samo pokušavamo uljepšati pretjeranim epitetima.

4. "Dobro sam."

Postoje situacije u kojima partnera želimo zaštititi od stresa kroz koji prolazimo jer znamo da nam on jednostavno ne može pomoći da se nosimo s time. Psiholozi kažu da u tim situacijama možemo koristiti ovu malu bijelu laž.

5. "Razumijem te."

Važno je podržavati svog partnera i u nekim situacijama dijeliti njegove emocije. Kada vam on prepričava svađu s prijateljem pokažite razumijevanje za njega čak i ako se možda ne slažete s njim u potpunosti. To ne znači da ne izražavate svoje mišljenje, samo recite da razumijete njegovo čak i ako nije tako, piše Zadovoljna.

Kopirati
Drag cursor here to close