Uz Hrvate, Nijemce, Turke

Na Vlašiću najviše domaćih gostiju

Lifestyle / Flash | 22. 01. 2016. u 16:31 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Vlašiću je zabilježeno povećanje broja posjeta i noćenja gostiju, a u proteklih mjesec i pol ova je planina bila najzanimljivija domaćim gostima koji su ostvarili 63 posto ukupnog broja noćenja, navedeno je u analizi zimske turističke sezone na Vlašiću u razdoblju od 1. prosinca 2015. do 20. siječnja 2016. godine.

''Nakon domaćih, slijede gosti iz Republike Hrvatske, koji su ostvarili 22 posto ukupnog broja noćenja, iz Austrije s pet posto, Njemačke četiri posto te Srbije i Turske s po 2 posto. U ovom razdoblju, na Vlašiću je zabilježeno povećanje ostvarenih dolazaka za 5,83 posto te povećanje broja ostvarenih noćenja za 1,04 posto'', priopćeno je iz Turističke zajednice Srednjobosanske županije (SBŽ).

Istaknuto je kako je razlog manjeg povećanja dolazaka i noćenja od očekivanog i realnog stanja, isključivo u činjenici neprovođenja kontrola prijava i odjave boravka turista, tako da pojedinci nisu prijavljivali svoje goste u ovom razdoblju.

Analizom prikupljenih podataka iz Turističko-informativnog centra na Babanovcu, turisti su najviše upita imali u vezi s cijenama smještaja u hotelima i privatnim objektima na Vlašiću, a veliki interes iskazan je i za turističku ponudu drugih skijališta u SBŽ-u.

Posjetitelji su, također, bili zainteresirani za dodatne sadržaje i aktivnosti, odnosno za planinarske rute i karte kao i mogućnosti planinarenja, preporuke za kvalitetne restorane te mogućnosti korištenja bazena.

Kako su naveli u Turističkoj zajednici SBŽ-a, veliki broj turista interesirao se za smještaj i boravak u ljetnoj turističkoj sezoni, što je dobra najava za nadolazeću ljetnu turističku sezonu.

Ove sezone je zabilježeno manje primjedbi nego ranijih godina, a među njima je bio i problem komuniciranja prometnicom od Doline panjeva do SRC "Eko Fis Vlašić".

Na osnovi informacija iz sezonske ambulante, koja je smještena u dijelu Turističko-informativnog centra na Babanovcu, od 18. prosinca 2015. do 15. siječnja 2016. godine zabilježene su 64, uglavnom lakše liječničke intervencije.

Kopirati
Drag cursor here to close