#budiTu

Rekordan broj izviđača stiže u Mostar

''Pred nama su dvadeset i prvi susureti po redu, te je do sada prijavljeno rekordnih 67 ekipa iz naše države i regije'', poručili su organizatori.
Lifestyle / Flash | 01. 04. 2019. u 12:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Savez izviđača Grada Mostara ove godine u Mostaru će okupiti rekordan broj izviđačkih ekipa na tradicionalnom mostarskom izviđačkom natjecanju za djecu i mlade. U subotu 6.travnja, Mostar će postati centar izviđaštva, centar okupljanja izviđača iz cijele Bosne i Hercegovine i regije.

''Pred nama su dvadeset i prvi susureti po redu, te je do sada prijavljeno rekordnih 67 ekipa iz naše države i regije'', poručili su organizatori.

'Mostarski susreti 2019' su izviđačko natjecanje podijeljeno u dvije kategorije:
- Vesela olimpijada za mlađi uzrast (poletarce i pčelice),
- Izviđački višeboj za stariji uzrast (mlađ izviđače i planinke).

Prijava ekipa i otvorenje natjecanja je planirano na Španjolskom trgu 6. travnja, u jutarnjim satima od 9 do 10 sati, a svečanu ceremoniju otvorenja će obogatiti izvedbe Plesnog studija "Flash" i Mostarskih Mažoretkinja.

Foto: PR / Fotografije s prošlogodišnjih susreta

''Tijekom natjecanja izviđači i planinke će se kretati po cijelom gradu Mostaru, u cilju izvršavanja svojih zadataka te će se na taj način upoznati sa ljepotama i turističkim atrakcijama koje grad nudi. Mlađi uzrast, poletarci i pčelice svoje zadatke obavljat će na platou iza Gimnazije Mostar'', ističu organizatori.

Izviđačko natjecanje 'Mostarski susreti 2019' održava se pod motom #budiTu – koji je poruka izviđačima i planinkama, ali i svim mladim ljudima, da budu tu – da budu dio zajednice – te da budu oni koji pokreću pozitivne promjene u društvu.

''Organizacija poput izviđača potrebna je današnjem društvu i mladim naraštajima da bi pomogla izgraditi bolju i prosperitetniju zajednicu. U izviđačkim odredima djeca uče kako se odnositi prema prirodi, voljeti i pomagati, biti dobar drug, ali uče i kako biti lideri, organizatori i menadžeri. Posebna prednost izviđača jeste što se sve to uči kroz veliki kolektiv u kojem su svi jednaki'', stoji u priopćenju organizatora.

 

Kopirati
Drag cursor here to close