Kosača u crvenom

Mostar izrazio solidarnost s progonjenim kršćanima diljem svijeta

Katolička humanitarna organizacija „Kirche in Not“ već nekoliko zadnjih godina, svake zadnje srijede u 11 mjesecu različitim aktivnostima pokušava skrenuti pozornost na kršćane koji trpe zbog svoje vjere.
Lifestyle / Flash | 24. 11. 2021. u 18:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski dom herceg Stjepan Kosača u srijedu je zasvijetlio crvenom bojom te tim činom, na inicijativu građana, i Mostar je izrazio solidarnost s progonjenim kršćanima diljem svijeta.

Foto: Bljesak.info / Mostar izrazio solidarnost s progonjenim kršćanima diljem svijeta

Katolička humanitarna organizacija "Kirche in Not" već nekoliko zadnjih godina, svake zadnje srijede u 11 mjesecu različitim aktivnostima pokušava skrenuti pozornost na kršćane koji trpe zbog svoje vjere.

Jedan od načina je iluminacija znamenitih građevina u crveno čemu se ove godine priključila i Vrhbosanska nadbiskupija koja je u crveno osvijetlila sarajevsku katedralu.

"Odlučili smo podržati ovu globalnu inicijativu i tako dati potporu kršćanima koji trpe. Posebno mi je drago da se nesuđena mostarska katedrala, (današnja je zgrada Hrvatskog doma Kosača sagrađena od materijala namijenjenog gradnji katedrale na zemljištu koje su komunisti oteli Mostarsko-duvanjskoj biskupiji) pridružila ovoj akciji te na ovaj način dala potporu sarajevskoj katedrali i svim kršćanima svijeta koji su izloženi progonima",  izjavio je ovom prigodom Danijel Vidović, ravnatelj Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače.

Samo u ovim zemljama oko 309 milijuna kršćana je progonjeno

Organizacija koja brine za progonjene kršćane u svijetu Open doors/Porte Aperte/Otvorena vrata objavila je 13. siječnja ove godine izvještaj o 50 zemalja svijeta u kojima Kristovi sljedbenici doživljavaju najjači intenzitet progona ili diskriminacije zbog svoje vjere. Samo u ovim zemljama oko 309 milijuna kršćana je progonjeno, a ostalih 30-ak milijuna otpada na ostalih 50 država u kojima je istraživanje rađeno.

Foto: Bljesak.info / Mostar izrazio solidarnost s progonjenim kršćanima diljem svijeta

Zabrinjava i podatak da u odnosu na prošlu godinu u svijetu raste broj progonjenih kršćana zbog njihove vjere. Zajedno s progonom raste i broj ubijenih kršćana zbog njihove vjere. Nesigurnost kršćana u dobrom dijelu ovoga svijeta ogleda se i u podacima o njihovim uhićenjima i zatvaranjima bez procesa ili u njihovim otmicama.

Foto: Bljesak.info / Mostar izrazio solidarnost s progonjenim kršćanima diljem svijeta

 

Kopirati
Drag cursor here to close