Prognoza idućih dana

U Hercegovini kiša i za vikend

Prvog dana vikenda očekuje se oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovni i na krajnjem sjeveru Bosne, a u ostatku Bosne susnježica i snijeg
Lifestyle / Flash | 09. 12. 2021. u 09:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Idućih dana u Bosni i Hercegovini se očekuje oblačno vrijeme s kišom, susnježicom i snijegom, javlja Anadolu Agency (AA).

Jutros je u BiH pretežno oblačno vrijeme s kišom u Hercegovini, središnjim i zapadnim područjima Bosne.

Jutros su na Bjelašnici izmjerena minus dva stupnja Celzijusa. U Bihaću i Gradačcu jutros je izmjeren jedan stupanj, Banja Luci, Sokocu i Zenici dva, Prijedoru tri, Sanskom Mostu pet, Bugojnu, Doboju, Ivan-sedlu i Sarajevu šest, Drvaru i Tuzli sedam, Jajcu i Livnu osam, Grudama devet, Trebinju 10, Mostaru 11 i Neum 12.

"Danas će u našoj zemlji prevladavati oblačno vrijeme s kišom, a u višim područjima sa susnježicom i snijegom. Intenzivnije padaline u Hercegovini, središnjoj i zapadnoj Bosni. Dnevna temperatura od tri do devet, na jugu do 12 stupnjeva", priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH).

U petak se očekuje pretežno oblačno vrijeme s kišom u Hercegovini, u nižim područjima jugozapadne Bosne kiša, a u višim susnježica i snijeg. U ranim jutarnjim satima slab snijeg je moguć ponegdje u središnjim i istočnim područjima Bosne. Poslije podne u Bosni djelomično razvedravanje. Jutarnja temperatura od minus tri do dva, na jugu do sedam, a dnevna od jedan do pet, na jugu do osam stupnjeva.

Prvog dana vikenda očekuje se oblačno vrijeme s kišom u Hercegovini i na krajnjem sjeveru Bosne, a u ostatku Bosne susnježica i snijeg. Više padaline u središnjim, istočnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od minus četiri do jedan, na jugu od dva do šest, a dnevna od nula do četiri, na jugu do osam stupnjeva.

U nedjelju se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa snijegom u većem dijelu Bosne. Jutarnja temperatura od minus četiri do jedan, na jugu do četiri, a dnevna od minus dva do četiri, na jugu do osam stupnjeva.

U ponedjeljak se u Bosni očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu Hercegovini pretežno sunčano. Povremeno slab snijeg je moguć u središnjima i istočnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od minus pet do jedan, na jugu do tri, a dnevna od nula do četiri, na jugu do osam stupnjeva Celzijusa.

Kopirati
Drag cursor here to close