Izazovi odrastanja

BiH stvarnost: Djeca nisu educirana i prerano se priključuju društvenim mrežama

Naime, ova tribina održana je povodom obilježavanja 30 godina Konvencije o pravima djeteta.
Lifestyle / Flash | 19. 11. 2019. u 17:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Djeca u jako ranoj fazi otvaraju profile na društvenim mrežama i kada za to nisu spremni niti educirani'', kazala je doc. dr. sc. Ivana Sivrić na tribini ''Virtualni svijet djece i mladih: izazov na putu odrastanja'' održanoj na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. 

Naime, ova tribina održana je povodom obilježavanja 30 godina Konvencije o pravima djeteta u organizaciji Studija novinarstva Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru i Društva za medijsku kulturu.

 Foto: PR / Predavačice Doc. dr. sc. Ivana Sivrić sa Studija novinarstva i viša asistentica Maja Pandža Topić

Doc. dr. sc. Ivana Sivrić sa Studija novinarstva i viša asistentica Maja Pandža Topić na Studiju psihologije predstavile su razultate istraživanja koje je rađeno na području HNŽ-a na dvije dobne skupine koju su činila djeca u četvrtim razredima i sedmim razredima osnovnih škola za koje se smatra da su već aktivni konzumenti medija.

„Čak 90% njih ima ispod 13 godina. Djeca su jako otvorena za virtualni svijet komunikacije s osobama koje ne poznaju u stvarnom životu, pa i čak i za susrete s nepozantim osobama, a da pri tom nisu svjesni moguće manipulacije, lažnih profila, nasilja i sličnog“, objasnila je Sivrić.

Ovo je peta godina zaredom kako se organizira tribina povodom rođendana Konvencije UN-a, 19. studenog, koji je ujedno i ''Dan borbe protiv nasilja nad djecom'', a i ''Svjetski dan djeteta'' se obilježava 20. studenog.

Kopirati
Drag cursor here to close