sunčana strana dlana

'Ja mogu sve – dajte mi priliku': Mostar obilježio dan osoba s Down sindromom

Lifestyle / Flash | 21. 03. 2016. u 18:54 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Cjelodnevnim zabavno informativnim programom u Mepas Mallu u Mosaru, Udruga 'Down Sindrom Mostar' je obilježila Međunarodni dan osoba s Down sindromom. Moto ovogodišnjeg obilježavanja i poruka udruge javnosti: 'Ja mogu sve – dajte mi priliku'.

Današnji dan bio je idealan da se Mostarci podsjete na postojanje ove skupine ljudi, a uz zabavni program predstavljene su i aktivnosti Udruge.

''Ovo je prilika za okupljanje osoba s Down sindromom i njihovih obitelji, prijatelja i stručnih suradnika s ciljem skretanja pozornosti naših sugrađana na djecu i odrasle sa Down sindromom te mogućnost ukazivanja na potrebu većeg razumijevanja i integracije djece sa Down sindromom u život naše zajednice. Bolje razumijevanje pojma Down sindrom važno je kako bismo osobama sa Down sindromom olakšali život i pružili im priliku da se ostvare kao punopravni članovi zajednice'', navedeno je ranije iz udruge Down sindrom.

Kao posebnu ovogodišnju aktivnost udruga je promovirala poruku Svjetske organizacije sindroma Down 'Moji prijatelji – Moja zajednica' te staviti naglasak na važnost inkluzivnog procesa koji bi omogućio osobama s Down sindromom da u potpunosti sudjeluju u svojim zajednicama.

Također, vrijedno je istaknuti i da je BoHeMSA LC Mostar, Udruženje studenata medicine u BiH li okalna podružnica Mostar, po četvrti put organizirala projekt ''Sunčana strana dlana''.

Projekt je trajao dva dana, a u okviru njega su bile organizirane radionice pisanja,crtanja, slaganja, plesanja, pjevanja, Teddy Bear Hospital te natjecanja u sportskim igrama prilagođenim djeci s Dow sindromom.


Cilj projekta je unapređenje kvalitete života djece s Down sindromom, posebno kroz njihovo uključivanje u društvenu zajednicu od najranije dobi. U projektu je sudjelovalo 110 djece koji su korisnici neke od sljedećih institucija/udruga: Škola za djecu s posebnim potrebama, Down udruga,Centar Sveta obitelj, Los Rosales, Srednja Turističko-ugostiteljska škola – posebno odjeljenje te oko 100 volontera iz studentskih udruga sa Sveučilišta u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close