Pobjeda

Izdavači britanskog tabloida pristali platiti financijsku odštetu Meghan Markle

List je u nedjelju na dnu naslovnice objavio priopćenje u kojemu čitatelje obavještava da je vojvotkinja dobila pravni spor koji se odnosi na kršenje autorskih prava protiv izdavača Associated Newspapersa za članke objavljene u listu Mail on Sunday k
Lifestyle / Flash | 27. 12. 2021. u 08:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

List je u nedjelju na dnu naslovnice objavio priopćenje u kojemu čitatelje obavještava da je vojvotkinja dobila pravni spor koji se odnosi na kršenje autorskih prava protiv izdavača Associated Newspapersa za članke objavljene u listu Mail on Sunday koji su preneseni i na Mail Onlineu.

Na trećoj stranici tabloid je objavio vijest od 64 riječi u kojoj stoji da je izdavač prekršio autorska prava i da je postignut dogovor o financijskoj odšteti.

Priča je objavljena i na internetskoj stranici Mail Onlinea na Božić u 23.58 s poveznicama na presude koje su donijeli sudovi, prenosi Hina.

Vojvotkinja je tužila Associated Newspaper zbog pet članaka u kojima su reproducirani dijelovi iz njezina "osobnog i privatnog" pisma ocu Thomasu Markleu u kolovozu 2018. godine.

Meghan Markle je dobila slučaj ranije ove godine kad je sudac Visokog suda, lord Justice Warby presudio u njezinu korist bez suđenja.

Associated Newspapers je uložio žalbu na takvu presudu uz obrazloženje da se o slučaju trebalo raspravljati na sudu, no suci sir Geoffrey Vos, dame Victoria Sharp i lord Justice Bean su je odbacili početkom prosinca.

Pojasnili su da je vojvotkinja imala "razumna očekivanja" kada je posrijedi poštivanje privatnosti u pogledu sadržaja pisma.

"Sadržaj je bio osoban i privatan i nije bio predmet od javnog interesa", pojasnio je sudac Vos, a Markle je nakon toga javno pozvala na preobražaj industrije tabloida.

Vojvotkinjini su troškovi prije nego što je Associated Newspapers uložio žalbu procijenjeni na 1,5 milijuna funta, no ta bi brojka mogla biti i veća nakon ulaganja žalbe.

Kopirati
Drag cursor here to close