Prirodan način čišćenja

Uvijek imaj ocat pri ruci

Isprobaj pet trikova s octom koji će ti uštedjeti nešto novca
Lifestyle / Flash | 28. 04. 2021. u 21:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ilustracija

Ne samo da je ocat prirodan način čišćenja gotovo svakog područja tvojega doma, dodatna dobrobit jest i njegova jeftina cijena u odnosu na druge preparate koji su puni raznih kemikalija.

Stoga, kako bismo ti pomogli, donosimo ti popis od pet stvari ili načina na koje ocat možeš iskoristiti u svojem domu i napraviti ga blistavijim nego ikada.

Čiste i sjajne radne površine

Iako s njim ne možeš čistiti sve radne površine (površine od prirodnog kamena), veliku većinu stvari i površina u kuhinji i općenito u svojemu domu možeš očistiti uz pomoć octa.

Naravno, možeš koristiti njegovu razrijeđenu verziju, stoga u bočicu s raspršivačem sljedećeg puta dodaj ocat i vodu u jednakom omjerima, protresi ju i spremi se na blještavilo.  Zbog činjenice da kiselost octa pomaže u borbi s masnoću, on je odličan i kada je u pitanju čišćenje štednjaka. Sve što trebaš napraviti je dobivenu smjesu octa i vode promiješati i raspršiti ju po štednjaku i ostaviti ju da odstoji 10 minuta, a potom očistiti čistom vodom.

Očisti svoj aparat za kavu

Vjerovala ili ne, ocat možeš uliti izravno u svoj aparat za kavu i pokrenuti ga, prenosi The Kitchn. To će pomoći s neugodnim mirisima, dezinfekcijom i uklanjanjem mogućeg kamenca. Nakon toga, aparat ponovno uključi i pusti da radi s čistom vodom kako bi se ponovno pročistio i kako bi nestao miris octa. Na isti način možeš očistiti i kuhalo za vodu.

Nalij u njega ocat i vodu i pusti da tekućina proključa. Nakon toga, ostavi ju malo da odstoji, izlij te isperi kuhalo kako bi bilo spremno za sljedeću upotrebi.

Očisti svoje prozore

Malo kupovnih preparata uklanja prljavštinu i zmazanoću s prozora tako dobro kako to radi ocat. Bitno je samo da to bude čisti ocat, bez dodatnih esencijalnih ulja, jer će ona dodatno zamastiti površinu koju čistiš, ali ponavljamo, ako ti njegov miris smeta, razrijedi ga vodom.

Dodatno očisti svoje posuđe

Ako ti deterdžent za posuđe ili tablete za perilicu ne očiste posuđe dovoljno dobro, za vrijeme pranja ubaci i malu dozu octa u mješavinu. Osim što će pomoći s čišćenjem i dezinficiranjem, uklonit će i neugodno mirise, ali će tvojem posuđu vratiti i sjaj, piše miss7.

Odčepi odvod i riješi se neugodnih mirisa iz njega

Zašto trošiti novac na skupe preparate za čišćenje odvoda kad ocat može odraditi isti posao, možda i bolje od spomenutih preparata, a k tome je i jeftiniji. Sve što trebaš napraviti je izliti sodu bikarbonu u odvod, a zatim dodati  na nju malo octa. Reakcija koja će nastati sama bi po sebi mogla biti dovoljna za odčepljivanje odvoda te će nakon njena ispiranja vrućom vodom u tvojoj kuhinji ostati samo ugodni mirisi, prenosi The Kitchn.

Kopirati
Drag cursor here to close