vikend šetnja

Goranci - prirodna oaza za kratkotrajni odmor

Lifestyle / Flash | 24. 08. 2015. u 14:07 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Priroda, mir, tišina, čist i svjež zrak – Goranci. Samo 12 km sjeverno od Mostara, na 700 m nadmorske visine, Goranci su idealno mjesto za bijeg od sparine kasnog ljeta u Mostaru, stoga i ne čudi što je velik broj Mostaraca odlučio vikend provesti na svježem zraku.

Uređeno šetalište parka na Gorancima uz simpatične poruke o samom mjestu i prigodni prostor za šetnju i igru mališana, prirodna je oaza koja pruža kratkotrajni odmor i bijeg od svakodnevnih briga.

Goranci danas imaju oko 12 000 metara staza za šetnju, vožnju biciklom ili jahanje konja što privlači sve veći broj ljubitelja prirode i rekreacije.

Podsjetimo, u tijeku je kulturno ljeto župe Goranci koje traje od 1. lipnja do 30. kolovoza kada je zakazana treća Memorijalna utrka konja koja se već tradicionalno organizira u spomen na Antu Tomića – Frica i Miroslava Krešića – Miću, rano preminule Gorančane i velike zaljubljenike u konjički sport i očuvanje tradicije uzgoja konja na Bilima.

Tijekom Kulturnog ljeta na programu su bile izložbe fotografija, promocije knjiga, biciklistička utrka… tako da su ljubitelji svih žanrova uspjeli pronaći ponešto za sebe.

Kopirati
Drag cursor here to close