Ekskluzivno

eroGag za Bljesak.info: Ne diramo HDZ i SDA jer želimo posao

Lifestyle / Flash | 17. 02. 2016. u 14:17 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bljesak.info: Tko je eroGag?
eroGag: Ima nas. eroGag je svaki pojedinac koji se na duhovit način bori protiv težine življenja u našem društvu.

Bljesak.info: Je li lako biti satiričan u našoj zemlji?
eroGag: Nama jest. Mi smo općenito društvo s kvalitetnom ironičnom, satiričnom podlogom i to uvijek može doći do izražaja, ali većinom ostane kao ispušni ventil u užim krugovima.

Bljesak.info: Znači, mi smo zemlja za inspiraciju ironije?
eroGag: Jesmo, nažalost.

Bljesak.info: Je li Vam ikada itko prijetio ili se naljutio zbog Vaših objava?
eroGag: Svakodnevno dobivamo dosta poruka i neke od njih su, nažalost, zlobne i neumjesne. Takve poruke su većinom kada se radi o nekoj političkoj situaciji. Mi smo već naglašavali da nikad nismo bili protiv nekoga i nikad nećemo biti, nego smo uvijek za nešto. Smatramo se odgovornim pojedincima i uvijek ćemo reagirati protiv bilo kakvog oblika nepravde prema slabijima. Prijetnje ne shvaćamo ozbiljno jer nam je savjest čista, a namjere izrazito pozitivne - za dobrobit raje.

Papa se osvrnuo i na stanje u BiH.

Papa se osvrnuo i na stanje u BiH

Posted by eroGAG on Wednesday, 17 February 2016


Bljesak.info: Koja je montaža od svih digla najveću prašinu?
eroGag: Kako u čijim krugovima. Nama je "prašina" uvijek tematskog oblika kao recimo u zadnje vrijeme rukometno prvenstvo, ove malverzacije s gorivom u Ljubuškom, božićne priče oko tradicionalnih jela, iseljavanja i slično.


Bljesak.info: Postoji li netko tko se ne ismijava?
eroGag: Postoji. HDZ i SDA. Njih ne diramo, jer i mi jednog dana želimo dobiti uhljepske poslove na Sveučilištu i Univerzitetu u Mostaru, Elektroprivredi, Eronetu, Aluminiju, Pošti ili u bolnici na Bijelom brijegu.

Bljesak.info: Što je cilj projekta? I odakle se crpi inspiracija?
eroGag: Cilj je vratiti osmijeh jer su ljudi previše upali u nametnutu zamku beznađa. Na početku smo rekli da idemo napraviti projekt koji će povezati Hercegovinu humorom unatoč svim različitostima. Često se šalimo i na vlastiti račun, te na taj način pokušavamo ljudima dati do znanja da je humoru sve podložno. Inspiraciju dobijemo najčešće kad se nađemo i razmatramo stvarnost koja nas okružuje. Humor ne treba ograničavati i stavljati ga u neke okove, ali niti bježati od odgovornosti. To postoji samo u režimskim društvima u kojima caruje diktatura, nema humora i satire, a upravo je u takvim situacijama satira najpotrebnija. Želimo drukčije društvo. Društvo jednakih, a ne jednakijih.

Bljesak.info: Kako komentirate to da je većina medija preuzela Vašu montažu natpisa na prijenosu utakmice Europskog rukometnog prvenstva između Makedonije i Hrvatske.
eroGag: Pa svatko tko je gledao tu famoznu rukometnu utakmicu na poluvremenu je mogao jasno vidjeti da nigdje nije pisalo "Herzegovina". Nažalost, samo loš pokazatelj da se može dosta toga "prodati" bez ikakve provjere i da novinarstvo često svjesno srlja u kvantitetu, a ne kvalitetu kao što je predviđeno. Nisu mediji krivi što je naš photoshoper vrhunski majstor, ali barem su mogli provjeriti. Isto tako, mnogi mediji nastoje izolirati izvor informacija, kao i u ovom slučaju, želeći se predstaviti kao prvi koji su otkrili toplu vodu. Ali, eto. Valjda novinari dobivaju povišice za to.

Hvala Vecernji.hr & Hercegovina.info to su nas zbog lucidne fotomontae svrstali u Organizacijski odbor EHF-a.

Posted by eroGAG on Thursday, 21 January 2016
Kopirati
Drag cursor here to close