Buckinghamska palača

Engleski princ Charles bio je u kontaktu s princom Albertom koji ima koronavirus

Na večeri koja je 10. ožujka priređena u londonskom Kings Placeu, prinčevi Atbert i Charles sjedili su jedan drugome preko puta, a saznaje se kako nije bilo izravnog kontakta, što znači ni rukovanja između njih dvojice.
Lifestyle / Flash | 20. 03. 2020. u 22:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: picture-alliance / Dva princa susreli su se prije deset dana u Londonu

Kao što je jučer objavljeno, princ Albert od Monaka pozitivan je na koronavirus, no zdravlje mu nije ugroženo, objavio je njegov ured u četvrtak.

"Princ nastavlja s radom iz svog ureda u privatnim apartmanima", priopćeno je.

Dodaje se kako je Albert u stalnom kontaktu s ministrima, vladom i najbližim suradnicima.

Da je pozitivan na koronavirus u četvrtak je objavio i pregovarač Europske unije za brexit Michel Barnier.

Foto: dpa / Engleski princ Chareles bio je govornik na klimatskoj konferenciji u Londonu

Saznavši za ovu vijest, Buckinghamska palača odmah se zapitala što će biti s princem Charlesom koji se s Albertom susreo prije deset dana na jednoj manifestaciji humanitarne organizacije "Water Aid" u Londonu.

Princ Charles kojemu je 71 godina, spada u rizičnu skupinu koja je posebno osjetljiva na posljedice zaraze koronavirusom.

Kraljičin kabinet nije se želio o ovome izjasniti na upit novinara, ali su došle neslužbene informacije kako je kraljevska kuća već reagirala na ovo.

Na večeri koja je 10. ožujka priređena u londonskom Kings Placeu, prinčevi Atbert i Charles sjedili su jedan drugome preko puta, a saznaje se kako nije bilo izravnog kontakta, što znači ni rukovanja između njih dvojice.

Foto: Aaron Chown / dpa / Engleski princ ovim načinom pozdravlja ljude već nekoliko tjedana 

Engleski princ Charles se, naime, već nekoliko tjedana navikava na pozdravljanje bez rukovanja, nas način da sklopi ruke ispred sebe i blago klimne glavom osobi koju pozdravlja.

Prema nepotvrđenim informacijama do kojih je došao njemački Bild, engleski je princ zdrav, nije zaražen koronavirusom, a isto vrijedi i za njegove roditelje, kraljicu Elizabeth (92) i princa Philip (98), koji se kao i njihov sin nalaze u samoizolaciji.

Jedan službenik kraljevske kuće kazao je da se princ Charles i njegova supruga Camilla trenutačno nalaze na imanju Highgrove, udaljenom sat vremena od Londona.

Kopirati
Drag cursor here to close