Ide u Windsor

Britanska kraljica odlazi iz Londona

Dvorac se nalazi u Berkshireu na jugoistoku Engleske.
Vijesti / Svijet | 17. 03. 2020. u 18:41 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Britanska kraljica Elizabeta II. otkazala je vrtne zabave u Buckinghamskoj palači u Londonu i u četvrtak će napustiti glavni grad i otići u dvorac Windsor zbog pandemije koronavirusa, objavila je u utorak kraljevska obitelj.

Nekoliko sastanaka u Buckinghamskoj palači ovaj tjedan, uključujući kraljičinu audijenciju s premijerom Borisom Johnsonom, održat će se kako je bilo planirano, navodi se u priopćenju.

"Njezino Veličanstvo preselit će se u četvrtak 19. ožujka u dvorac Windsor za uskrsne blagdane, tjedan dana prije nego je bilo planirano“, objavila je palača. „Kraljica će vjerojatno ondje ostati i poslije Uskrsa.“

Dvorac se nalazi u Berkshireu na jugoistoku Engleske.

Planovi 93-godišnje kraljice promijenjeni su „kao razumna mjera opreza i iz praktičnih razloga u sadašnjim okolnostima“, objašnjava palača.

Drugi događaji na kojima se očekivalo okupljanje velikog broja ljudi u mjesecima koji dolaze bit će otkazani ili odgođeni, uključujući pet vrtnih zabava planiranih od svibnja u Buckinghamskoj palači.

Palača će, „u konzultaciji s vladom“, kasnije objaviti što će biti s tradicionalnom godišnjom vojnom paradom „Trooping the Colour“ koja se održava u lipnju u povodu kraljičina rođendana, zatim obilježavanjem 75. godišnjice Dana pobjede nad fašizmom u Europi te planiranim državnim posjetom japanskog cara.

Palača je u petak objavila da je kraljica odgodila posjete sjeverozapadnoj Engleskoj i sjevernom Londonu planirane za ovaj tjedan.

Princ Charles (71) odgodio je također proljetne posjete Bosni i Hercegovini, Cipru i Jordanu.

 
Kopirati
Drag cursor here to close