'Kap ljubavi'

Duvanjska udruga dobrotvornom večerom obilježila 20 godina rada

U okviru proslave organizirana je svečana dobrotvorna večera sa zabavnim programom.
Lifestyle / Flash | 02. 11. 2019. u 13:41 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Tomislavcity / Članovi udruge Kap ljubavi

Humanitarna udruga "Kap ljubavi" iz Tomislavgrada u petak je prigodnom svečanošću pred više stotina nazočnih obilježila 20. godišnjicu svoga djelovanja.

U okviru proslave organizirana je svečana dobrotvorna večera sa zabavnim programom.

Nazočnima se u ime "Kapi ljubavi" obratio njezin voditelj fra Jozo Radoš Đoka, koji je tom prigodom zahvalio svim ljudima koji su tijekom godina pomagali rad ove udruge.

Humanitarna udruga "Kap ljubavi" Tomislavgrad nastala je prije 20 godina u Tomislavgradu sa željom da se pomogne socijalno ugroženima na području duvanjske općine.

Uz svećenika fra Jozu, "Kap ljubavi" broji još petnaestak članova volontera svih dobi i profesija.

Udruga trenutačno skrbi za oko 200 obitelji na području općine Tomislavgrad te za oko 150 obitelji na području drugih općina.

Neki od gradova u kojima djeluje "Kap ljubavi" su Livno, Kupres, Bugojno, Stolac, Nova Bila, Banja Luka, Vitez, Mostar, a za Udrugu se čulo i izvan granica Bosne i Hercegovine.

Među štićenicima Udruge ima samaca, obitelji s mnogo djece, invalidnih osoba, kao i drugih osoba kojima je potrebna bilo kakva duhovna, materijalna ili stručna pomoć, bez obzira na nacionalnost i vjeroispovijest, istaknuli su iz Udruge.

Uz svakodnevne razgovore s onima o kojima brinu, aktivisti "Kapi ljubavi" pomažu pri nabavci kućnih potrepština, lijekova, pomažu pri čišćenju, presvlačenju, dostavi drva za ogrjev i slično.

Redovito obilaze one kojima je potrebno šišanje, liječnička pomoć, kao i one koji se pripremaju za operacije.

Kopirati
Drag cursor here to close