Konjic

Blokiraj mržnju, pleši za ljubav!

Ovaj događaj ima za cilj podizanja svijesti o govoru mržnje u lokalnim zajednicama u Bosni i Hercegovini i promoviranje slobodnog i inkluzivnog društva.
Lifestyle / Flash | 22. 08. 2022. u 11:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Plesni Flash-mob koji ima za cilj širenje poruka ljubavi i različitosti u kojem će sudjelovati učenici i učenice srednjih škola iz cijele Bosne i Hercegovine, kao i otvorena diskusija o govoru mržnje, održat će se u Konjicu na Staroj ćupriji, u utorak 23. kolovoza 2022. godine od 18:00 do 19:30h.

Kao dio zajedničke kampanje Europske unije i Vijeća Europe ''Blokiraj mržnju. Podijeli ljubav!'', ovaj događaj ima za cilj podizanja svijesti o govoru mržnje u lokalnim zajednicama u Bosni i Hercegovini i promoviranje slobodnog i inkluzivnog društva.

Nakon uvodnih izlaganja, će uslijediti plesni flash-mob i diskusija o govoru mržnje među mladima, predstavnicima institucija i lokalne zajednice iz Konjica sa fokusom na važne aspekte borbe protiv diskriminacije u bosanskohercegovačkim lokalnim zajednicama. Također, na događaju će učestvovati i  Mladi evropski ambasadori i ambasadorice iz Bosne i Hercegovine (https://webalkans.eu/en/yea/young-european-ambassadors/), kao i ugledne osobe iz Bosne i Hercegovine koji podržavaju kampanju kao ''Ambasadori protiv govora mržnje'', poput Kristine Ljevak i Josipa Milanovića.

''Blokiraj mržnju. Podijeli ljubav!'' je inicijativa za podizanje svijesti koja ima za cilj suzbijanje različitih oblika govora mržnje usmjerenih na određene zajednice i pojedince u Bosni i Hercegovini. Inicijativu podržavaju istaknute javne ličnosti, institucije i aktivisti i aktivistkinje, koji promoviraju različitost i jednakost u Bosni i Hercegovini i regiji, kroz vlastite priče, svjedočanstva i razmjenu dobrih praksi.

Ova aktivnost je organizirana sklopu projekta ''Promocija različitosti i jednakosti u Bosni i Hercegovini" u partnerstvu sa projektom  ''Kvalitetno obrazovanje za sve'' u Bosni i Hercegovini, koji su dio zajedničkog programa Europske unije i Vijeća Europe ''Horizontal Facility za Zapadni Balkan i Tursku 2019-2022''.

Kopirati
Drag cursor here to close