Prilagođeno mališanima

Besplatna biciklistička obuka za 5.000 bečkih osnovaca

"Grad Beč želi naučiti djecu kako da se kreću gradom na zdrav, siguran i klimatski prihvatljiv način. Ako se djeca, odrasli sutrašnjice, vole kretati na ekološki prihvatljiv način, to je učinkovit doprinos zaštiti klime.''
Lifestyle / Flash | 03. 06. 2021. u 11:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Austrijsko ministarstvo za zaštitu klime i okoliša (BMK), u namjeri da biciklizam učini privlačnijim za djecu, ulaže do 1,5 milijuna eura u obuke za vožnju biciklom u osnovnim školama. Za 126.000 osnovaca u Austriji bit će omogućeno do 7.000 tečaja. U Beču su u okviru pilot faze, u suradnji s gradom, već održani prvi tečajevi.

Obuka traje dva sata i predviđena je za osnovce od prvog do četvrtog razreda. Kroz vježbe na otvorenom, prilagođene dobi, mališani putem igre uče kako sigurno koristiti bicikl u prometu.

"Grad Beč želi naučiti djecu kako da se kreću gradom na zdrav, siguran i klimatski prihvatljiv način. Ako se djeca, odrasli sutrašnjice, vole kretati na ekološki prihvatljiv način, to je učinkovit doprinos zaštiti klime. Više od 5.000 djece u Beču će kroz besplatne biciklističke obuke naučiti bolje voziti bicikl", naglašava gradska vijećnica za mobilnost Ulli Sima.

Obuke se financiraju iz programa "klimaaktiv mobil", inicijative za zaštitu klime u sektoru transporta, a u glavnom gradu Austrije se implementiraju u sklopu programa Bečke agencije za mobilnost uz podršku Direkcije za obrazovanje i policije, priopćeno je iz Mreže za međunarodnu komunikaciju Grada Beča.

Kopirati
Drag cursor here to close