U lipnju bicikliramo

Hercegovina domaćin dva najvažnija biciklistička događaja

U subotu 19. lipnja utrka Državnog prvenstva u Kronometru planirana je u Mostaru i to na dionici "Južna obilaznica Mostara", dok će se cestovna utrka Državnog prvenstva održati na lokacijama Gruda i Drinovaca.
Sport / Ostali sportovi | 11. 05. 2021. u 10:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U mjesecu lipnju Hercegovina će ugostiti neke od najvažnijih Nacionalnih biciklističkih događaja, a radi se o cestovnim utrkama Državnog prvenstva u Kronometru i Cestovnoj utrci.

Naime, dva najprestižnija događaja u ovoj godini se sele u Hercegovinu, gdje ćemo u subotu 19. lipnja imati utrku Državnog prvenstva u Kronometru koja je planirana održati u Mostaru i to na dionici "Južna obilaznica Mostara", dok je cestovna utrka Državnog prvenstva u dužini od 100 km planirana da se održi na lokacijama Gruda i Drinovaca.

Organizator Državnog prvenstva je Biciklistički savez Bosne i Hercegovine zajedno s biciklističkim klubovima: BK Mostar i HBK Drinovci.

Predsjednik Biciklističkog saveza Bosne i Hercegovine, a ujedno i BK Mostar, Toni Zorić sa svojim timom uveliko priprema organizaciju Državnog prvenstva u Hercegovini koje će se održati od 19. do 20. lipnja i najavljuje brojne manifestacije koje promoviraju biciklizam i sport u Bosni i Hercegovini.

Naravno, bitno je i naglasiti da se i Državno prvenstvo u brdskom biciklizmu u XCO disciplini ove godine održava u Hercegovini, točnije Trebinju i lokalni klub iz Trebinja, BK "Vučji Zub" zajedno s gradom Trebinjom se prihvatio organizacije ovog veoma bitno događaja za Bosnu i Hercegovinu.

"Jako naporno radimo na organizaciji najvažnijih utrka Državnog prvenstva i za sada sve teče po planu. Općina Grude se prihvatila organizacije cestovne utrke Državnog prvenstva, a vjerujemo kako će ovaj primjer slijediti i Grad Mostar zajedno sa Sportskim Savezom Grada Mostara, s kojim već imamo odličnu dugogodišnju suradnju i upravo u ovom trenutku planiramo sastanke po ovom pitanju. Planirano je da Mostar bude domaćin utrke Državnog prvenstva u individualnom kronometru, dok će općina Grude i Drinovci ugostiti cestovnu utrku u dužini od 100 km. Biciklizam je jedan od sportova koji je u zamahu i koji nailazi na podršku od građana Bosne i Hercegovine, tako da vjerujemo da će i ovu vijest građani dočekati s oduševljenjem, a mi im obećavamo vrhunski događaj i još jednu lijepu promociju ove zemlje", kazao je Zorić.

 "Bitno je kazati kako upravo ovi događaji donose i odlučuju o sljedećim Državnim prvacima u Bosni i Hercegovini, a osim toga tu su i vrijedni UCI bodovi koji odlučuju o odlasku naših sportaša na Olimpijske igre u Tokiju. I upravo zbog toga s velikom ozbiljnošću pristupamo organizaciji ovih događaja i nadamo se kako će Hercegovina kao regija prepoznati značaj ovih manifestacija i podržati organizacije koje su pod okriljem lokalnih biciklističkih klubova", dodao je.

Kako su ranije kazali, planirano je da Mostar bude domaćih Državnog prvenstva u Kronometru koji će se održati na lokalitetu "Južne obilaznice Mostara", dok će Grude i Drinovci ugostiti cestovnu utrku Državnog prvenstva u dužini od 100 km. Na oba ova događaja nastupiti će najbolji sportaši Bosne i Hercegovine, te će upravo Hercegovina odlučiti o nositelju naslova Državnog prvaka, kao i tome tko će osvojiti vrijedne UCI bodove u borbi za odlazak na Olimpijske igre.

Napomenimo, Hercegovina trenutno glasi za najrazvijeniju cikloturističku regiju s ponudom od 2.000km cikloturističkih staza, te se upravo ovdje pod okriljem lokalnih klubova održavaju neki od najkvalitetnijih biciklističkih događaja, poput Blidinje BIKE Festival koji se održava i ove godine u mjesecu srpnju na lokalitetu Parka prirode Blidinje.

Svi ovi događaji promoviraju Hercegovinu i njene turističke kapacitete, a vjerujemo kako će nakon ove korona pandemije doći i prvi turisti te doći rezultati rada i ulaganja.

Kopirati
Drag cursor here to close