Red Bull BC One E-Battle

Belgijanka i Rus pobjednici globalnog breakdance natjecanja

Nastupe natjecatelja je ocjenjivao žiri u kojem su sjedile breakdance legende B-Boy Aslan, B-Girl AT i B-Boy Lilou
Lifestyle / Flash | 26. 10. 2020. u 14:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu 24. listopada je održano veliko finale Red Bull BC One E-Battlea, na kojem su titule prvaka i prvakinje ponijeli b-boy Gun iz Rusije i b-girl Madmax iz Belgije. Oni su bili najbolji u konkurenciji od preko 800 plesača iz 105 zemalja, koliko je ukupno sudjelovalo u ovosezonskom online izdanju najprestižnijeg svjetskog breakdance natjecanja jedan-na-jedan.

Nastupe natjecatelja je ocjenjivao žiri u kojem su sjedile breakdance legende B-Boy Aslan, B-Girl AT i B-Boy Lilou. Subotnja polufinala i finala su prenošena direktno na Red Bull TV, te Facebook stranici i YouTube kanalu natjecanja.

Nakon odličnih dvoboja u finalu, titulom prvaka je okrunjen ruski b-boy Gun. Stanovnik Rostova, koji je plesati počeo sa 14 godina i član je grupa Illusion of Exist i Original People, iskoristio je svoju fluidnost i 'zmijolike' pokrete kombinirane sa eksplozivnošću kako bi trijumfovao.

Video: Red Bull BC One E-Battle 2020 Semi-finals & Final | LIVE

U konkurenciji žena naslov prvakinje je ponijela b-girl Madmax iz Belgije, koja pleše sa stavom da sve što napravi mora biti 'svježe' i novo. Ova titula dolazi nakon pobjeda na natjecanjima IBE Solo B-Girl 2017, Porto World Battle 2on2 2018, te Battle of Honour 2018 i 2019. Rođena je i odrasla u Brugesu, živi u Bruxellesu i članica je Street Wizards ekipe.

Prvak i prvakinja su, pored ostalih nagrada, automatski izborili sudjelovanje u svjetskom finalu Red Bull BC One 2021.

Iako je „živo“ izdanje Red Bull BC One 2020 izostalo zbog izbijanja pandemije koronavirusa, najprestižnije planetarno natjecanje u b-boyingu ipak je uspjelo okupiti najbolje breakere iz cijelog svijeta, i to u online formatu. Sudionici su se za Red Bull BC One E-Battle prijavljivali slanjem videa u kojima su demonstrirali svoje umijeće, a potom su se u online turnirima borili za prolazak dalje.

Red Bull BC One E-Battle, kao online verzija natjecanja, pokrenut je 2018. godine s ciljem da omogući sudjelovanje i natjecanje iz zemalja u kojima nisu održane kvalifikacije. Svatko tko ima internet konekciju, iz bilo kojeg dijela svijeta, može sudjelovali.

Snimka kompletnog finalnog eventa, kao i nastupi pobjednika i pobjednice, mogu se pogledati na YouTube kanalu natjecanja.

Video: B-Boy Gun | All Rounds | Red Bull BC One E-Battle Final 2020
Kopirati
Drag cursor here to close