Najteži sprint na svijetu

Red Bull 400: vrijedne nagrade i dobra zabava na Igmanu

Na dan utrke, 8. kolovoza, registracija natjecatelja će se odvijati u terminu od 10 do 12:00 sati.
Sport / Ostali sportovi | 20. 07. 2020. u 13:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Utrka Red Bull 400, koja će se održati u subotu 8. kolovoza 2020. godine na Igmanu, pobudila je veliku zainteresiranost. One koji budu najbrži u usponu uz kultnu veliku skakaonicu na Malom polju očekuju primamljive nagrade, a natjecatelji i gosti su nakon utrke dobrodošli na zabavu uz Diskobajagi.

Prvo izdanje ''najteže svjetske utrke na 400 metara'' u našoj zemlji privuklo je veliki broj ljubitelja ekstremnih sportskih izazova - kako amatera i rekreativaca tako i profesionalaca. Red Bull 400 obećava dobru zabavu i druženje na olimpijskoj planini, a sve uz utrku s visokom dozom adrenalina.

Natjecatelje će na Igmanu dočekati startni paket koji sadrži sve što je potrebno za jednu ovakvu utrku - i malo više od toga. U paketu se nalaze ruksak za trčanje, dres, medalja, bandana, Red Bull, voće, kupon za hranu i pićete dodatak prehrani za sportaše Ostero Revital Pro.

Najbrže u obje konkurencije, muškoj i ženskoj, očekuju vrijedne nagrade: 1. mjesto - 1.000 KM, 2. mjesto - let žirokopterom, 3. mjesto - tandem let paragliderom, 4. mjesto - vožnja quadom.

Prijave za utrku su otvorene do 3. kolovoza na kupikartu.ba. Sudionici moraju biti stariji od 18 godina, a njihov brojje ograničen. Registracija za utrku je obavezna, uz startninu u iznosu od 50 KM. Natjecanje se organizira u ženskoj i muškoj kategoriji.

Na dan utrke, 8. kolovoza, registracija natjecatelja će se odvijati u terminu od 10 do 12:00 sati. Sama utrka počinje u 13 sati, a startna linija će biti u podnožju skakaonice. Natjecateljima i posjetiteljima na raspolaganju će biti besplatni parking.

Organizatori će pratiti pravila i preporuke nadležnih službi u vezi s aktualnom situacijom, te event organizirati shodno tome. U slučaju da dođe do odgađanja eventa, natjecatelji će imati mogućnost da uplaćenu startninu ostave za novi datum održavanja utrke ili dobiju povrat novca.

Red Bull 400 je nastao 2011. godine u Austriji, a u svojoj jubilarnoj 10. sezoni po prvi put dolazi i u našu zemlju.Ovaj ultimativni test izdržljivosti i snage volje je izazov i za vrhunske sportaše. Staza je duga 400 metara, najvećim dijelom se trči uzbrdo, a posljednja etapa je skakaonica za ski skokove. Velika skakaonica na Igmanu je duga 112 metara, s nagibom od 35°, a sličnih karakteristika je i sletni dio staze.

Detaljne informacije o utrci i pravilima mogu se naći na redbull.ba.

Kopirati
Drag cursor here to close