WDC 2019

Balerine iz Širokog Brijega izborile finale Svjetskog plesnog prvenstva u Portugalu

Po prvi put balerine iz Širokog Brijega plasirale su se na svjetsko finale i izborile odlazak u Portugal sa značajnim rezultatima.
Lifestyle / Flash | 11. 03. 2019. u 09:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovaj vikend u Zagrebu su održane kvalifikacije za Svjetsko plesno prvenstvo WDC 2019 Portugal u kojem su sudjelovale BiH, Hrvatska, Srbija, Slovenija i Mađarska.

Predstavnici zemalja pokazali su svoje vještine kako bi osvojili dovoljan broj bodova za plasman u veliko finale. Natjecanje je održano pod licencom jednoga od najkvalitetnijih Dance World Cup natjecanja, a širokobriješke balerine nastupale su sa Baletom Mostar Arabesque, pod vodstvom profesorice Arlete Čehić, objavljeno je na službenoj stranici Grada Širokog Brijega.

Po prvi put balerine iz Širokog Brijega plasirale su se na svjetsko finale i izborile odlazak u Portugal sa značajnim rezultatima.

Balerine su nastupale u dvije discipline Mini Large grup balet i Children small grup balet. Napomenimo da su balerine Baleta Mostar Arabesque ostvarile odličan uspjeh u svim disciplinama vrativši se s kvalifikacija, s pregršt medalja i na taj način izborile prolazak na svjetsko prvenstvo u Portugal.

Podsjetimo da Balet Mostar Arabesque djeluje od 2006. godine i da je svojim postojanjem, koreografskim promišljanjima, kostimima i scenskim nastupima bitno utjecao na plesnu scenu u Mostaru i šire. Iza sebe ima mnoga svjetska natjecanja, suradnju sa sarajevskim Narodnim pozorištem, Carolyn Dorfman Companyjem iz New Yorka, Richardom Montezom, a tradicionalno su prisutne na otvaranju Večernjakova pečata – izbora za osobu godine, stoji na službenoj stranici Grada Širokog Brijega.

Kopirati
Drag cursor here to close