Via Dinarica

Veleposlanik Italije u BiH obišao Vjetrenicu

Veleposlanik i predstavnici AICS-a i UNDP-a u BiH imali su priliku uživati u jednom od zaštićenih spomenika prirode, špilji Vjetrenici
Lifestyle / Flash | 11. 10. 2019. u 21:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veleposlanik Republike Italije u BiH, Nj. E. Nicola Minasi, tijekom petka posjetio je Općinu Ravno i jedan od bisera na plavoj stazi Via Dinarice, špilju Vjetrenica, najveću i najpoznatiju špilju u Bosni i Hercegovini.

Via Dinarica je projekt koji sufinanciraju Agencija Vlade Italije za razvojnu suradnju (AICS), Agencija SAD-a za međunarodni razvoj (USAID) u BiH i Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH, a provodi se uz podršku i u partnerstvu sa Ministarstvom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Ministarstvom okoliša i turizma Federacije Bosne i Hercegovine i Ministarstvom trgovine i turizma Republike Srpske.

Prva faza projekta Via Dinarica završena je krajem 2017. godine, a realizacija druge faze krenula je u ljeto 2018. godine i trajat će do 2021. godine. Težište druge faze projekta je na jačanju Via Dinarice kao međunarodno priznate platforme za lokalni ekonomski rast, ali i na snažnijem učešću lokalnih zajednica u njenom održavanju i razvoju.

Via Dinarica će nastaviti doprinositi socioekonomskom razvoju i unapređenju životnog standarda ljudi u Bosni i Hercegovini, posebno u njenim ruralnim i udaljenim područjima. Stvorit će razvojne i ekonomske prilike za ruralna područja, doprinijeti unapređenju infrastrukture i usluga i pojačati pozitivni imidž države u cjelosti.

Veleposlanik Minasi došao je u posjetu općini Ravno zajedno sa predstavnicima Agencije Vlade Italije za razvojnu suradnju (AICS), Marcom Spada i Barbarom Chiarenza, i zamjenikom rezidentne predstavnice UNDP-a u BiH, Sukhrobom Khoshmukhamedovim, gdje su ih dočekali predstavnici Općine Ravno i Javnog poduzeća 'Vjetrenica'.

Veleposlanik i predstavnici AICS-a i UNDP-a u BiH imali su priliku uživati u jednom od zaštićenih spomenika prirode, špilji Vjetrenici, u biciklističkoj vožnji starom uskotračnom prugom Ćiro, muzeju na otvorenom, kao i u razgovorima o trenutnim aktivnostima i planovima usmjerenim ka razvoju turizma u Općini Ravno.

Veleposlanik Minasi je, prilikom posjete Vjetrenici, proglasio i pobjednicu Via Dinarica vikend izazova na Via Dinarica Facebook stranici, Sanju Kavaz, izabranu kao najaktivniju osobu koja je za ovaj izazov, na planinama Via Dinarice, pretrčala 72 kilometra uz ostvareni uspon od 3.100 metara i time doprinijela promociji Via Dinarice i aktivnog turizma u prirodi, navedeno je u priopćenju iz veleposlanstva Italije u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close