Znimljivo

10 novogodišnjih praznovjerja za bolji početak 2021. godine

Svima nam je zajedničko da se u najluđoj večeri u godini "naoružamo" predmetima i prepustimo se aktivnostima koje će nam zajamčiti uspjeh, sreću i zdravlje.
Lifestyle / Flash | 31. 12. 2020. u 18:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novogodišnja praznovjerja sastavni su dio ljudskih života na svim kontinentima. Osim novogodišnjih odluka o prestanku sa štetnim navikama s početkom nove godine, svim ljudima zajednička je i potreba da se u najluđoj večeri u godini "naoružaju" predmetima i prepuste aktivnostima koji će im zajamčiti uspjeh, sreću i zdravlje, piše punkufer.

Argentina

Želite li se sretno zaljubiti u novoj godini, dočekajte je u ružičastom donjem rublju. Uz to, točno u ponoć napravite prvi korak desnom nogom, kako bi vam cijela protekla u pravom smjeru i ritmu.

Brazil

Otjerajte loše duhove bijelom odjećom, a točno u ponoć sedam puta poskočite za sreću i uspjeh.

Čile

Umjesto odojka, u ponoć žlicom "napadnite" kuhanu leću. Jedna žlica jamči financijsku dobit i uspjeh u nadolazećoj godini.

Filipini

Otjerajte zle duhove uz pomoć svjetla. Upalite svu rasvjetu u svom domu.

Gvatemala

Financijska dobit očekuje one koji u ponoć zgrabe 12 kovanica i bace ih preko leđa na ulici ispred kuće. Pitamo  se, smijemo li ih poslije pokupiti?

Kolumbija

Prošećite po susjedstvu barem sat vremena s praznim kovčegom, kako bi vam nova godina bila prepuna putovanja.

Rusija

Napišite želju na papir za koju želite da vam se ostvari u novoj godini. Zapalite papirić u ponoć, položite ga u čašu za šampanjac, pa ispijte ovu tekućinu zajedno s pozitivnim vibracijama. Dobro će leći uz francusku salatu!

Salvador

U ponoć ispraznite sadržaj svježeg jaja u čašu i pustite da odstoji preko noći. Oblik jaja sljedećeg jutra simbol je sreće koja vas očekuje u novoj godini. Ovo je toliko bizarno da garantiramo da ćete i vi probati!

Španjolska

Grožđe donosi poboljšanje na svim poljima u novoj godini. Pojedite 12 boba ovog voća točno u ponoć! Ovo će biti brzo!

Turska

Preko balkona bacite svježi šipak na ulicu. Što se voće bolje raspukne, to će i godina biti plodnija.

 

Kopirati
Drag cursor here to close