Misno slavlje

U vojarni OS BiH u Kiseljaku obilježena katolička svetkovina Martinje

Opijelo za umrle i poginule branitelje kod spomen-obilježja molio je nadbiskup koadjutor Vrhbosanske nadbiskupije i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić.
Kultura / Vjera | 11. 11. 2021. u 15:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U vojarni Oružanih snaga Bosne i Hercegovine "Mato Lučić Maturica" u Kiseljaku u četvrtak je, desetu godinu zaredom, obilježena katolička svetkovina svetog Martina, nebeskog zaštitnika i patrona kapelice i vojarne, u kojoj je smještena 2. pješačka bojna 5. pješačke brigade OS BiH.

Obilježavanje patrona kapelice održano je u nazočnosti zamjenika ministra obrane Bosne i Hercegovine za politiku i planove Mije Krešića, a otpočelo je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća pred spomenikom brigadiru Hrvatskog vijeća obrane Mati Lučiću Maturici.

Opijelo za umrle i poginule branitelje kod spomen-obilježja molio je nadbiskup koadjutor Vrhbosanske nadbiskupije i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva obrane BiH.

Sveta misa slavljena je u kapelici sv. Martina, a misno slavlje je, uz koncelebriranje svećenika Kreševskog i Sutješkog dekanata i vojnih kapelana, predvodio mons. Tomo Vukšić.

Uz zamjenika ministra obrane BiH Krešića, misnom slavlju nazočila je i izaslanica u Domu naroda Parlamentarne skupština BiH Lidija Bradara, zamjenik zapovjednika Operativnog zapovjedništva OS BiH za resurse brigadni general Tomo Kolenda, zapovjednik 4. pješačke brigade OS BiH brigadir Zdravko Rezo, zapovjednik Zapovjedništva za obuku i doktrinu brigadir Slaven Blavicki, zapovjednik 2. bojne 5. pješačke brigade OS BiH pukovnik Ilija Miličević te ostali visoki časnici OS BiH, dužnosnici iz civilnih struktura sa svih razina vlasti, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata i pripadnici 2. pješačke bojne.

Svečanost obilježavanja svetkovine sv. Martina svojim je nastupom uljepšao mješoviti pjevački zbor sastavljen od pripadnika postrojbe.

Sveti Martin je ostao prepoznatljiv i po tome što je Božja pravila više poštivao od ovozemaljskih. Poruka koja dolazi od svetog Martina, kojeg s pravom nazivaju ocem siromaha, je da sve prolazi, a ostaju samo dobra djela. Mons. Vukšić je u svojoj propovijedi naglasio da i nama ljudima koji živimo u ovim vremenima sveti Martin treba poslužiti kao primjer i uzor, stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close