Koadjutor zagrebački

U Prisoju zvonila zvona za nadbiskupa Kutlešu; čestitke stigle iz cijele BiH

Župnik don Ivan Bebek rekao je da se 'Prisojani raduju zajedno s novim zagrebačkim nadbiskupom i svojim sumještaninom mons. Draženom Kutlešom'.
Kultura / Vjera | 14. 02. 2023. u 18:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bljesak.info / Crkva u Prisoju

Povodom imenovanja Dražena Kutleše za nadbiskupa koadjutora zagrebačkog u njegovom rodnome mjestu Prisoju kod Tomislavgrada zazvonila su zvona, a čestitke su mu uputili Vrhbosanski nadbiskup mons. Tomo Vukšić, te premijer Hercegbosanske županije Ivan Vukadin.

Točno u podne nakon što je u Vatikanu i u Hrvatskoj objavljena vijest da je papa Franjo imenovao dosadašnjeg biskupa porečko-pulskog za nadbiskupa koadjutora zagrebačkog, na crkvi Uznesenja blažene Djevice Marije u Prisoju snažno su zazvonila zvona.

Tamošnji župnik don Ivan Bebek rekao je da se 'Prisojani raduju zajedno s novim zagrebačkim nadbiskupom i svojim sumještaninom mons. Draženom Kutlešom'.

"U znak podrške, zahvalnosti i radosti oglasila su se svečano sva crkvena zvona u župi Uznesenja Blažene Djevice Marije Prisoje", objavio je župnik don Ivan Bebek.

Vrhbosanski nadbiskup mons. Tomo Vukšić čestitao je mons. Kutleši na imenovanju sa željom da ima zagovor 'svetih zaštitnika Zagrebačke nadbiskupije i po zagovoru Blaženoga Alojzija Stepinca', te da služi Crkvi Božjoj, općemu dobru i svakom čovjeku.

Premijer Hercegbosanske županije Ivan Vukadin također je čestitao novoimenovanom nadbiskupu koadjutoru zagrebačkom.

Kopirati
Drag cursor here to close