Sarajevo

Tradicionalni božićni koncert Ministarstva obrane BiH

Monsinjor Tomo Vukšić je svim stanovnicima BiH uputio najljepše želje uz blagdan Božić, sa željom da nađu snage prebroditi sve teškoće ili bolesti.
Kultura / Vjera | 13. 12. 2021. u 16:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vojni orkestar Oružanih snaga Bosne i Hercegovine je u ponedjeljak, 13. prosinca povodom predstojećeg blagdana Božića, u Domu Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u Sarajevu, upriličio tradicionalni božićni koncert Ministarstva obrane BiH, priopćeno je iz Ministarstva.

Zbog pandemije COVID-19, i ove se godine božićni koncert Ministarstva obrane BiH održao s manje uzvanika i gostiju, a u ovoj prilici blagdanske poruke uputili su zamjenik ministra obrane BiH za politiku i planove Mijo Krešić i nadbiskup koadjutor Vrhbosanske nadbiskupije i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH monsinjor Tomo Vukšić. Božićnom koncertu nazočio je i generalski zbor Oružanih snaga BiH.

Oni su svim djelatnicima MO BiH i pripadnicima OS BiH katoličke vjeroispovijesti zaželjeli čestit Božić, a svima ostalima sretnu i uspješnu predstojeću 2022. godinu.

''U ovom vremenu iščekivanja Božića, potrebno je nanovo promisliti o onome što u životu činimo i tražiti načina biti još jači oslonac jedni drugima. Zajedništvo u činjenju dobrih djela, ali nadasve iskrenost i toplina odnosa među svim narodima, danas je naročito potrebna'' - rekao je zamjenik ministra obrane BiH Mijo Krešić.

On je naglasio da tu vrijednost zajedništva u našem društvu posebno svjedoče pripadnici OS BiH svojom svakodnevnom provedbom zadaća i misija, potporom jednih drugima i iskrenim pristupom i međusobnim razumijevanjem različitosti.

Monsinjor Tomo Vukšić je svim stanovnicima BiH uputio najljepše želje uz blagdan Božić, sa željom da nađu snage prebroditi sve teškoće ili bolesti. Uvažavajući činjenicu da se i mi i naša domovina nalazimo u složenom vremenu punom izazova, monsinjor Vukšić je uputio i prigodnu molitvu u kojoj je molio Gospodina Boga, vječnu mudrost i ljubav, da svim ljudima, a posebice onima koji u našoj zemlji donose političke odluke, dadne dovoljno mudrosti i razbora, strpljenja i spremnosti za uzajamno poštivanje i dijalog kao jedini prihvatljiv način u traženju pravednih rješenja za teška pitanja.

''Neka svi nauče da teške riječi i uvrede ne doprinose očuvanju mira niti omalovažavanje drugih i preglasavanje malobrojnijih doprinosi uspostavi društvene sloge i pravde, koje izravno ugrožava svaki oblik diskriminacije''- naglasio je Vukšić.

Televizijski snimak koncerta Ministarstvo obrane BiH će učiniti dostupnim svim zainteresiranim medijima da ga emitiraju u danima blagdana, a božićni koncert MO BiH će se moći pogledati i na You Tube kanalu Ministarstva obrane BiH, priopćio je Ured za odnose s javnošću Ministarstva obrane BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close