Betlehemsko svjetlo mira

Svjetlo mira iz Mostara preneseno u ostatak BiH

Svjetlo mira preneseno je u Banja Luku, Podmilačje, Bugojno, Vitez, Visoko i Sarajevo.
Kultura / Vjera | 21. 12. 2020. u 15:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Planinke Odreda izviđača Radobolja Mostar prenijele su Betlehemsko svjetlo mira u dijelove Banjalučke biskupije i Sarajevske nadbiskupije.

Svjetlo mira preneseno je u Banja Luku, Podmilačje, Bugojno, Vitez, Visoko i Sarajevo.

U 9 sati svjetlo mira je zasjalou banjalučkoj Katedrali sv. Bonaventure. Crkva svetoga Ive u Podmilačjubila je drugo mjesto posjeta.

Zvono u podne ih je pozdravilo u bugojanskoj Crkvi sv. Ante Padovanskog. Nakon paljenja svijeće u Bugojnu, u 14 sati u Vitezu su nas dočekali planinari.

Foto: PR / Svjetlo mira preneseno u Banjalučku biskupiju i Sarajevsku nadbiskupiju

Planinarska društva će svjetlo mira prenijeti u njihove mjesne crkve. Potom je svjetlo mira u 15.30 zasjalo u Franjevačkom samostanu sv. Bonaventure u Visokom.

Posljednje odredište na zadatku u 18 sati bila je sarajevska katedrala Presvetog srca Isusova. U katedrali su nam se pridružili sarajevski izviđači. 

Od utorka, 15. prosinca do nedjelje 20. prosinca svjetlo mira je zasjalo u mostarskim župnim crkvama.

''Hvala našim župnicima na gostoprimstvu i suradnji.Bravo za male i velike izviđačena obavljenom zadatku.Zajedništvom smo uspjeli da je simbol vječne svjetlosti i ove 2020. godine upotpunilo blagdansko vrijeme.Čestit vam Božić, braćo i sestre, i sretno vam Mlado ljeto'', poručili su iz Odreda izviđača Radobolja Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close