"Grijeh i razvrat"

Rijaset Islamske zajednice vjernicima: Distancirajte se od povorke!

"Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini izražava i svoju osudu bilo kakvog nasilja, koje je također grijeh, pa poziva sve muslimane da se suzdrže od svakog vida agresivnosti i nedoličnog ponašanja tijekom sutrašnjih događanja u našem gradu".
Kultura / Vjera | 23. 06. 2023. u 14:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom "Povorke ponosa", koja se sutra, 24. lipnja, planira održati u našem glavnom gradu Sarajevu, Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini članovima Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i svim muslimanima uputio apel da se distanciraju od najavljene povorke i drugih aktivnosti kojima se promovira grijeh i razvrat", priopćeno je iz Rijaseta Islamske zajednice u BiH.

Podsjećaju na Zaključak Vijeća muftija sa sjednice održane 15. prosinca 2015. godine, u kojima se naglašava da se "homoseksualizam už izvorima islama kvalificira velikim grijehom te da se vjernici pozivaju da mu se ne približavaju".

U istom zaključku se, tvrde iz Rijaseta Islamske zajednice u BiH, navodi kako "islam afirmira brak i obitelj, potiče na formiranje braka i očuvanje vrijednosti braka, potomstva i obitelji kao osnovne stanice ljudskog društva, te kako je, prema učenju islama, brak 'ugovor o bračnom životu između muškarca i žene'".

"I dok ostaje predana zaštiti individualnih i kolektivnih sloboda i prava, Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini će jednako štititi naše tradicionalne vrijednosti i vjerski nauk. Kako god nedvosmisleno izražava svoje neslaganje s ovom orijentacijom, koja se u islamu tretira velikim grijehom, izopačenošću i neprirodnim ponašanjem, Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini izražava i svoju osudu bilo kakvog nasilja, koje je također grijeh, pa poziva sve muslimane da se suzdrže od svakog vida agresivnosti i nedoličnog ponašanja tijekom sutrašnjih događanja u našem gradu", priopćeno je iz Rijaseta Islamske zajednice u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close