40 dana u pustinji

Oponašao Isusov post iz Biblije pa preminuo

Pastor je 25 dana bez hrane i vode smršavio do te mjere da više nije mogao ustati. Prijatelji i rodbina inzistirali su na tome da ga se preveze u bolnicu.
Kultura / Vjera | 17. 02. 2023. u 11:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pastor u Mozambiku Francisco Barajah umro je nakon što je pokušao postiti 40 dana, oponašajući ono za što u Bibliji piše da je radio Isus.

Barajah, ujedno osnivač Evangelističke crkve Santa Trindade, umro je u bolnici u gradu Beira kamo je prebačen u kritičnom stanju, piše BBC. Pastor je imao tek 39 godina.

Pastor je 25 dana bez hrane i vode smršavio do te mjere da više nije mogao ustati. Prijatelji i rodbina inzistirali su na tome da ga se preveze u bolnicu, prenosi Index.hr

Liječnici su mu dijagnosticirali akutnu anemiju i otkazivanje probavnih organa. Pokušavali su mu uvesti tekuću hranu i rehidrirali su ga serumima, ali nije vrijedilo. Umro je u srijedu.

Barajah je bio i učitelj francuskog jezika u gradu Messica u centralnoj pokrajini Manica, na granici sa Zimbabveom. Članovi crkve Santa Trindade kazali su da nije neobično da pastor i njegovi sljedbenici poste, ali da to ne rade toliko dugo.

Kopirati
Drag cursor here to close