Niste zakasnili

Mostar: Božićne ispovijedi u punom jeku

Božićne ispovijedi u punom su jeku. Naime, u Katoličkoj crkvi u Hrvata uvriježen je običaj ispovijedi uoči Božića i Uskrsa.
Kultura / Vjera | 21. 12. 2022. u 10:23 J.P. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Božićne ispovijedi u punom su jeku. Naime, u Katoličkoj crkvi u Hrvata uvriježen je običaj ispovijedi uoči Božića i Uskrsa.

Ovogodišnje ispovijedi u Mostaru obilježile su gužve te veliki odaziv vjernika. Puno je onih koji žele čistog srca dočekati Božić.

Foto: Bljesak.info / Božićna ispovijed u Župi  sv. Mateja Apostola i Evađelista

Kako piše Duhovnost.net, osobna priprava za ispovijed može biti priprava uz pokorničko bogoslužje, ili na način osobnog ispita savjesti.

Ispravno formirana savjest je vrhovno dobro razlučivanja dobra od zla. Zato je važno znati usvojiti katolički nauk o savjesti onako kako o njemu piše u Katekizmu Katoličke crkve. Osim toga svaku osobnu ispovijed valja vrednovati kao korak prema osobnoj moralnoj promjeni.

Ispovijed ne bi trebali promatrati samo kao običaj, kao lijepu tradiciju da se za Uskrs i Božić idemo obavezno ispovijedati. Osim tradicije koja može postati puki formalizam, svatko od nas ponaosob ispovijed bi trebao doživjeti kao radost osobne promjene, obraćenja, približavanja Bogu. Tako doživljena ispovijed produbljuje našu osobnu duhovnost i dakako zrelo shvaćanje osobnog života.

Kako je objavljeno na stranici Župe sv. Ivana Mostarci se još uvijek stignu ispovjediti u župama:

Srijeda, 21. 12. 2022.

9:00 župa Marija Majka Crkva-Katedrala, Mostar
16:00 župa Marija Majka Crkva-Katedrala, Mostar
19:00 župa Marija Majka Crkva-Katedrala, Mostar

Četvrtak, 22. 12. 2022.

9:00 župa sv. Ivana Apostola i Evanđelista, Centar-Zalik, Mostar
16:00 župa sv. Ivana Apostola i Evanđelista, Centar-Zalik, Mostar
19:00 župa sv. Ivana Apostola i Evanđelista, Centar-Zalik, Mostar

Kopirati
Drag cursor here to close