Fra3

Izabrana nova Uprava Hercegovačke franjevačke provincije

Za novog provincijala izabran je fra Jozo Grbeš, dosadašnji kustos Hrvatske franjevačke kustodije u Americi i Kanadi.
Kultura / Vjera | 26. 04. 2022. u 16:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na redovitome Provincijskom kapitulu Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja BDM, koji je se održan u Franjevačkom samostanu u Mostaru pod predsjedanjem fra Mire Relote, generalnog vizitatora i predsjednika Kapitula, izabrana je nova provincijska Uprava – Definitorij.

Za novog provincijala izabran je fra Jozo Grbeš, dosadašnji kustos Hrvatske franjevačke kustodije u Americi i Kanadi.

Za vikara Provincije izabran je fra Miro Šego.

Za definitore su izabrani fra Mladen Vukšić, fra Danko Perutina, fra Ante Bekavac, fra Josip Vlašić i fra Slaven Brekalo.

Fra Jozo Grbeš rođen je 17. ožujka 1966. u Rami, kao dijete odlazi u Požegu u Slavoniji gdje završava osnovnu i srednju školu, a u franjevački red stupio je 1986. godine na Humcu kod Ljubuškog.

Studirao je filozofiju i teologiju u Sarajevu, Canterburyju te na sveučilištu u Londonu (Engleska) gdje je diplomirao 1992., a krajem godine otišao je u SAD.

Za svećenika je zaređen u veljači 1993. u hrvatskoj župi sv. Ćirila i Metoda u New Yorku, gdje je nastavio pastoralno djelovati i završio je postdiplomski studij te na St. John's Unversityju postiže akademski stupanj magistra teologije.

Godine 1996. franjevačka zajednica ga šalje u hrvatsku župu sv. Jeronima u Chicagu gdje je boravio donedavno. Doktorat pastoralne teologije stječe na katoličkom sveučilištu Catholic Theological Union u Chicagu.

Kopirati
Drag cursor here to close