I proslava Male Gospe u Rami

Hodočašće iz cijele Hercegovine u Šurkovac

Mjesto u kojem se nalazi fra Ivo Pavić – franjevac i karizmatik po kojemu Bog daje ozdravljenja mnogim osobama.
Kultura / Vjera | 23. 08. 2022. u 15:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu, 4. rujna 2022. s polaskom u ranim jutarnjim satima organizira se hodočašće iz više gradova Hercegovine (Čitluk, Međugorje, Čapljina, Ljubuški, Grude, Posušje, Tomislavgrad) za Šurkovac – mjesto u kojem se nalazi fra Ivo Pavić – franjevac i karizmatik po kojemu Bog daje ozdravljenja mnogim osobama, poručuju organizatori.

''Nakon tisuće i tisuće svjedočanstava koji govore o ozdravljenju svoje duše i tijela koju je Isus ozdravio preko ruku svećenika karizmatika fra Ive Pavića, koji i sam poručuje ''Ne ozdravljam ja nego Isus Krist!'' sve više hodočasnika odlazi slaviti Isusa Krista baš u malu šurkovačku župu. Njemu dolaze većinom najteži slučajevi. Obično teški bolesnici, od kojih je i medicina digla ruke. Ljudi bez vjere i nade, posve dotučeni depresijom i beznađem. Mnogo osoba dođe prvi put iz znatiželje samo da vidi što se to zapravo događa u toj maloj crkvi o kojoj se toliko priča a vrate se svojim domovima kao potpuno obnovljene osobe''.

Međutim, mnogi odlaze ozdravljeni, kako tjelesno tako i duhovno i psihički, kao posve novi ljudi. Lijevo od oltara nalazi se soba prepuna štaka i štapova koje su u Šurkovcu ostavili oni koji su uz njihovu pomoć ovdje došli te ih nakon ozdravljenja više nisu trebali, a fra Ivo složio ih je uredno u police kao u kakvom muzeju. Fenomen je to pred kojim razum zastaje, a vjera širom otvara svoja vrata. Baš kao u biblijska vremena, ističu organizatori.

Također, uz hodočašće u Šurkovac organizirano je i hodočašće u Ramu na blagdan Male Gospe (8. rujna 2022.). Ovaj dan  već stoljećima  okuplja mnoge hodočasnike kako iz Bosne i Hercegovine tako i Hrvatske i svijeta. Vjerni puk na ovo sveto mjesto dolazi sa potrebama i poteškoćama kako bi molio i tražio zagovor Majke od Milosti. Ovo je mjesto duhovnog i povijesnog sjećanja, naše memorije kao i naše otvorenosti budućnosti. Mjesto generacijske pobožnosti, izljeva duše i srca, zahvale i molitve.

Za prijave i više informacija kontaktirajte organizatore: 063-273-596.

Kopirati
Drag cursor here to close