Narodna knjižnica

U Širokom Brijegu predstavljen 22. broj časopisa ''Vitko''

Ovo izdanje svojevrsna je rendgenska snimka onog što Široki Brijeg ima na polju kulture.
Kultura / Knjige | 18. 10. 2023. u 20:55 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U širokobriješkoj Narodnoj knjižnici, u organizaciji Ogranka Matice hrvatske Široki Brijeg, predstavljen je 22. broj časopisa ''Vitko''.

Ovo izdanje svojevrsna je rendgenska snimka onog što Široki Brijeg ima na polju kulture.

''Možemo s pravom reći da kultura zauzima značajno mjesto u bilu jednog naroda i nije pretenciozno kazati da kultura i kulturno djelovanje u sebi nose potencijal za preobražaj društva u cjelini. To je bio razlog da za središnju temu 22. broja časopisa Vitko izaberemo kulturni život u Širokom Brijegu'' - kazao je urednik ''Vitka'' Ivan Kraljević u izjavi za Fenu.

Ogranak Matice hrvatske Široki Brijeg na jednom je mjestu okupio umjetničke i kulturne institucije, ustanove, organizacije i pojedince koji svojim djelovanjem uvelike utječu na kreiranje i razvoj kulturnog života u Širokom Brijegu.

''Željeli smo kroz ovu temu reaktualizirati značaj Širokog Brijega i njegovih stanovnika u razvoju kulture kao neizostavnog djela identiteta i povijesti našeg naroda'' – dodao je Kraljević.

Pozdravnu riječ nazočnima uputio je predsjednik Ogranka Matice hrvatske Široki Brijeg Gojko Jelić, a program predstavljanja moderirala je Željka Šaravanja.

Kopirati
Drag cursor here to close