London

Pronađena Shakespeareova kuća u kojoj je napisao tragediju "Romeo i Julija"

Sadašnji dokazi upućuju da je engleski pisac živio u kući iznad crkvenog dvorišta St. Helensa kao stanar Kompanije prodavača kože ili udruženja koje se bavilo organiziranom prodajom elizabetanske kože.
Kultura / Knjige | 14. 04. 2019. u 10:57

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Otkrivena je lokacija kuće slavnog pisca Williama Shakespearea u Londonu, u kojoj je napisao najpoznatiju ljubavnu tragediju "Romeo i Julija", pišu britanski mediji.

Povjesničar londonskog pozorišta Geoffrey Marsh proveo je desetljeće istraživajući gdje je engleski dramatičar i pjesnik živio tijekom 1590. godine. U tom razdoblju on je pisao roman "Romeo i Julija" koji je izdan 1597. godine.

Marshova potraga započela je nakon što je 2008. u istočnom londonskom predgrađu Shoreditch otkriveno prvo javno kazalište u Engleskoj, a koje je Shakespeare sagradio 1576. godine i nazvao ga jednostavno The Theatre, prenosi Klix.ba.

Prethodno je utvrđeno kako je Shakespeare živio u središnjem Londonu u blizini stanice Liverpool Street, tada poznate kao predgrađe St. Helens. Međutim, točna lokacija nikada nije identificirana.

Sadašnji dokazi upućuju da je engleski pisac živio u kući iznad crkvenog dvorišta St. Helensa kao stanar Kompanije prodavača kože ili udruženja koje se bavilo organiziranom prodajom elizabetanske kože.

"Mjesto gde je Shakespeare živio u Londonu daje nam dublje razumijevanje inspiracije koju je on imao za rad i život. U roku od nekoliko godina migracija iz Londona u Stratford, živio je u jednom od najbogatijih dijelova gradu, zajedno sa moćnim javnim ličnostima, bogatim međunarodnim trgovcima, liječnicima i profesionalnim glazbenicima", rekao je Marsh.

Povjesničar je dodao kako je život u Londonu povećao Shakespeareov status i utjecao na razvoj njegove karijere u razdoblju dok se pisac nije odlučio kupiti impresivnu i skupu kuću u Stratfordu.

Kopirati
Drag cursor here to close