Centar za kulturu

Promocija knjige Esme Džiho

Desetak godina je radila kao prevoditelj francuskog i engleskog pri EUFOR-u/SFOR-u.
Kultura / Knjige | 11. 11. 2023. u 15:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Esma Džiho predstavit će mostarskoj publici svoju knjigu "Pisma ocu" na promociji zakazanoj za 19 sati u ponedjeljak 13. studenog u mostarskom Centru za kulturu.

Promotori knjige su Nusret Omerika i Alma Fazil Obad, dok je moderator Dario Terzić. U glazbenom dijelu programa nastupa Belma Bijelonja.

Esma Džiho je rođena u Stocu gdje je završila osnovnu i srednju Prosvjetno - prevoditeljsku školu. Zbog rata je prekinula studij na Filozofskom fakultetu u Sarajevu. Jedno je vrijeme radila na radiju Hayat i radiju Stari grad. Završila je Pedagošku akademiju – bosanski jezik i književnost a potom i Fakultet humanističkih znanosti - engleski jezik i književnost. U svom master radu bavila se tematikom smrti u romanima Derviš i smrt i Gospođa Dalloway. U Centru André Malraux stekla diplomu francuskog jezika

Desetak godina je radila kao prevoditelj francuskog i engleskog pri EUFOR-u/SFOR-u.

Foto: PR / Promocija knjige Esme Điho

Radila je u srednjim i osnovnim školama u Mostaru i Stocu kao profesor francuskog i engleskog i nastavnik bosanskog jezika te u biblioteci. Bavi se prevođenjem sa francuskog i engleskog jezika, kao i lekturom.

Na književnim natjecanjima je osvajala brojne nagrade kao drugo mjesto na internacionalnom poetskom natječaju (The suitcase of life) za prozni rad, treće mjesto na Internacionalnom natjecanju Human rights poetry competition "Respond" u Beču; treće mjesto za prozni rad na Festivalu posvećenom Musi Ćazimu Ćatiću…

Radi kao stručna savjetnica u Službi za kulturu Grada Mostara.

Kopirati
Drag cursor here to close