Prisjećanje na velikana

Predstavnici 'Napretka' odali počast Silviju Strahimiru Kranjčeviću

Predstavnici Napretka također su položili cvijeće i upalili svijeće na grob Ante Alaupovića, Katarine Andrić, Ilije Ladina, te na Kranjčevićevu bistu u središtu grada
Kultura / Knjige | 02. 11. 2018. u 13:05 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnici Hrvatskog kulturnog društva Napredak i ove su godine na blagdan Svih svetih na sarajevskom groblju Sveti Josip upalili svijeće i položili cvijeće na grobu hrvatskog pjesnika Silvija Strahimira Kranjčevića, prisjećajući se tako tog velikana pisane riječi.

Molitvu je predvodio nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, a nakon molitve, Kranjčevićevu poeziju čitala je Napretkova stipendistica Klara Vukojević, priopćeno je u petak iz Napretka.

Foto: Napredak / Molitvu je predvodio kardinal Vinko Puljić

 Predstavnici Napretka također su položili cvijeće i upalili svijeće na grob Ante Alaupovića, Katarine Andrić, Ilije Ladina, te na Kranjčevićevu bistu u središtu grada, čemu je prethodila sveta misa koju je također predvodio kardinal Vinko Puljić uz koncelebraciju svećenika.

Podsjetimo, Silvije Strahimir Kranjčević preminuo je u Sarajevu 29. listopada 1908. godine. Pokopan je tri dana poslije, na sarajevskom groblju Sveti Josip.

Na groblju Sveti Josip okupio se veliki broj vjernika koji su sudjelovanjem u misi odali počast pokojnicima, navodi se u priopćenju.

Foto: Napredak / Grob S.S. Kranjčevića
Kopirati
Drag cursor here to close