Vitez

Predstavljena zbirka pjesama ''Krletka'', autorice Marjane Strukar

Riječ je o zbirci pjesama koja je svjetlo dana trebala ugledati još prije dvadeset godina.
Kultura / Knjige | 08. 08. 2022. u 13:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradsko kazalište mladih (GKM) Vitez proteklu je subotu, 6. kolovoza, organiziralo predstavljanje zbirke pjesama ''Krletka'', književnice i pjesnikinje iz Viteza, Marjane Strukar.

Riječ je o zbirci pjesama koja je svjetlo dana trebala ugledati još prije dvadeset godina, no stjecajem okolnosti, morala je sačekati više od punoljetstva.

''Hvala vam svima što ste došli i na taj način podržali moj rad. Trebalo mi je više od 20 godina kako bih se odlučila na ovaj korak, ali danas sam zahvalna svima koji su doprinijeli da se to ostvari, prije svega svojoj obitelji, ali i dragim prijateljima, kao i sponzorima'', kazala je, između ostalog, autorica te je pri tomu i sama pročitala nekoliko pjesama iz zbirke.

''Krletka'' je predstavljena u Kazališnoj dvorani Vitez, a posjetitelji su imali priliku uživati u scenskom čitanju pjesama Sunčice Strukar i Marka Mirkovića. Ugođaj je sjajnom izvedbom nekoliko pjesama upotpunila Vanja Strukar.

Uz autoricu Marjanu Strukar, o knjizi su govorili prof. Vatroslav Matić i Ivan Sajević, voditelj GKM Vitez.

''Ova knjiga je jednostavno magična, zaljubio sam se u nju na prvo čitanje. Ono što je njezina posebnost je da je prilikom svakog čitanja doživite na drukčiji način. Nadam se kako Marjana neće čekati još 20 godina za objaviti novu zbirku, nego će to, na radost svih nas, učiniti čim prije'', kazao je, između ostalog, prof. Vatroslav Matić, koji je pročitao i ulomke iz recenzija.

Nakladnik zbirke pjesama ''Krletka'' je Gradsko kazalište mladih Vitez, recenzenti su Mario Mlakić i Marko Dragičević, lektor je Vatroslav Matić, grafički dizajn potpisuje Borislav Sučić, a ilustracije u knjizi akademski kipar Zdenko Jurišić.

''Ovo je prva knjiga kojoj smo mi nakladnici, ali ne i posljednja. Moram naglasiti kako sam ponosan prije svega zbog kvaliteta pjesama koje se nalaze u ovoj zbirci i zbog činjenice da se autorica odlučila da baš naše kazalište bude nakladnik. Siguran sam da ćemo objaviti i sljedeća izdanja koja pripremi naša Marjana, a nadam se uskoro'', kazao je na predstavljanju Ivan Sajević, voditelj GKM Vitez.

Kopirati
Drag cursor here to close