Mostar

Održana promocija književnih djela diplomanata Karađoz-begove medrese

Svoja djela promovirali su diplomanti Admir Iković, diplomant 354. generacije, Zineta Subašić, diplomantica 355. generacije i hfz. Špendi Fidani, diplomant 358. generacije Karađoz-begove medrese.
Kultura / Knjige | 13. 03. 2018. u 19:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Treći program u okviru manifestacije „Dani Karađoz-begove medrese“ održan je u Studentskom hotelu Mostar, a pod nazivom „Promocija književnih djela diplomanata Karađoz-begove medrese“.

Svoja djela promovirali su diplomanti Admir Iković, diplomant 354. generacije,  Zineta Subašić, diplomantica 355. generacije i hfz. Špendi Fidani, diplomant 358. generacije Karađoz-begove medrese.

Autori su čak iz Njemačke i Slovenije došli kako bi dali podršku tradicionalnoj manifestaciji Karađoz-begove medrese, ali i promovirali svoja djela.

Na promociji su predstavljena djela „Mudri postupci najboljeg učitelja“, „Bonton kod muslimana“, „Husein Đozo-razmišljanja i fetve“, „Teme koje iman znače“, „Đerdan mudrosti - priče, poslovice i izreke“, te brošura „Namaz - zašto i kako se klanja“ čiji je autor Admir Iković.

Predstavljen je i roman „Makovi na Sinaju“ Zinete Subašić, te zbirka hutbi „Dogovor je pobjeda“ autora hafiza Špendija Fidanija.

O spomenutim djelima govorili su prof. hfz. Aid Tulek, direktor Karađoz-begove medrese, te magistri Harun Macić i Lejla Mušić, profesori bosanskog jezika i književnosti u Karađoz-begovoj medresi.

''Nadamo se da će ovo biti poticaj i mlađim generacijama da krenu s izdavaštvom i pisanjem knjiga,  te da narednih godina imamo mnogo ovakvih prilika u kojima možemo promovirati ono što je korisno za naše društvo'', poručio je direktor Karađoz-begove medrese.

Kopirati
Drag cursor here to close